Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  24.11.2013  09:30

Escòcia declararà la independència el 24 de març de 2016 si guanya el sí al referèndum

Ho detalla el ‘Llibre blanc’ que el govern escocès publicarà dimarts

Men?ame
 

El 24 de març de 2016 és la data que el govern escocès planteja per a declarar formalment la independència respecte de la Gran Bretanya, si guanya el sí en el referèndum del 18 de setembre vinent. Així ho ha revelat la vice-primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon (vídeo). La data és inclosa en un ‘Llibre blanc’ sobre la independència, que es presentarà dimarts a Glasgow. El document, de 670 pàgines, inclou molts detalls sobre Escòcia en cas que triomfi el sí a la consulta de l’any vinent.

'Aquesta guia cap a una Escòcia independent serà el pla més complet i detallat d’aquestes característqiues que s’hagi publicat mai’, segons Sturgeon, que el considera ‘un document històric en què s’exposen els arguments econòmics, socials i democràtics de la independència’.

‘Demostra la fortalesa econòmica d’Escòcia i detalla com esdevindrem independents: les negociacions, preparatius i acords requerits durant el període de transició des del vot d’independència del setembre vinent fins a la nostra proposta de dia de la independència, el 24 de març de 2016, just a temps per a les primeres eleccions d’un parlament escocès independent, el maig d’aquell any.’

El 24 de març és l’aniversari de la firma de l’Acta d’Unió, que defineix els termes d’unió entre Anglaterra i Escòcia des del 1707.