Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  21.11.2013  21:00

Albert Hernàndez guanya el premi Fiter i Rossell de novel·la a la Nit Literària d'Andorra

Men?ame
 

L'escriptor de Catarroja Albert Hernàndez Xulvi ha guanyat el premi Fiter i Rossel de Novel·la de la Nit Literària Andorrana d'enguany, amb la novel·la 'Ciutat de les Flors', la publicació de la qual anirà a càrrec de Pagès Editors. L'organització ha destacat la gran quantitat de participants, amb més d'un centenar d'obres presentades, el que suposa un increment de més del cent per cent respecte de l'edició passada, i també que s'han dotat els guardons de totes les modalitats, la majoria amb el primer premi previst, tret de tres apartats on s’han concedit accèssits. Heus ací la resta de premis:

Premi Tristaina de Periodisme

Dotat per Andimesa, per a treballs publicats a Andorra (1.250 euros): Andrés Luengo López

I per a treballs difosos a l'estranger (1.250 euros): Revista Pirineo

Premi Sant Miquel d'Engolasters Assaig literari

Dotat per Joan Escaler Calva (2.000 euros), per a 'Apunts sobre la llengua catalana a la Restauració', de Francesc Navarro Martinez de Barcelona; publicació a càrrec de Pagès Editors.


Premi de divulgació científica

Dotat per Morabanc (4.000 euros), accèssit per a 'Andorra literària / Rutes de novel·la', de Roser Porta i Toni Lara d'Andorra.

Premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions

Dotat per Morabanc (5.000 euros), per a 'De cara a la muntanya', de  Jordi Cardona Regada d'Ogern (Alt Pirineu).

Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta

Dotat per Andbank (3.400 euros), accèssit per a 'Totes les pors que ens habiten les mans', de Maria Plana i Camacho d'Argentona.

Premi de teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà

Dotat per Crèdit Andorrà (3.500 euros), per a 'Miralta / Les verges virtuals', de Toni Cabré de Mataró.

Premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà

Dotat per Crèdit Andorrà (3.500 euros), per 'Amanida de fruites', de Joan Asbert de Barcelona; publicació a càrrec de Pagès Editors.


Premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica

Dotat pel M. I. Consell General (7.500 euros), per a 'Construint fronteres. Historia territorial de les Valls d'Andorra Segles XVI a XXI', de Jacinto Bonales Mezquinensa de Saragossa.