Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  22.11.2013  06:00

Llei d'Ús i Ensenyament, al cap de trenta anys

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua fa aquesta setmana un simposi avaluant la situació social de la llengua

Men?ame
 

Demà farà trenta anys de la promulgació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, l'única normativa estricta que garanteix l'ús del català al País Valencià. En ocasió de l'aniversari, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) fa avui i demà un simposi en què s'analitzarà la situació social de la llengua ara mateix, en la perspectiva de les tres dècades passades des d'aleshores i projectant cap al futur.

En el simposi, hi participa l'ex-conseller Ciprià Ciscar, màxim impulsor de la Llei d'Ús i Ensenyament, l'ex-conseller Ferran Villalonga, l'actual consellera de Cultura de la Generalitat Valenciana i especialistes en camps diversos com ara l'ensenyament, els mitjans, les indústries culturals i l'administració.

L'acte es fa a l'auditori Alfons Roig de la Universitat Politècnica de València i hom s'hi pot inscriure des de la web de l'AVL.

Llibre de balanç

A banda el simposi, l'AVL ha aplegat en la publicació 'La LUEV: camí de futur. Trenta anys fent camí' tot de documents que mostren algunes fites del procés, 'que incidixen en valoracions i exigències de futur'. S'hi recullen els documents bàsics de l’estatus lingüístic valencià i s'hi remarquen els avenços estatutaris, el desplegament de la LUEV i les novetats legislatives, com també documents institucionals de diferents moments del procés que formulaven urgència i alternatives, posant un accent especial en els documents aprovats pel ple de l’AVL: 'Són, en conjunt, fites del camí de redreçament. Són documents amb valor de record, amb vigència de present i que, a més, remarquen i demanden innovacions urgents per a un futur millor del valencià.'