La caixa de resistència es comença a repartir entre els docents

  • Avui i demà, cobraran seixanta euros per dia de vaga els docents que ho hagin sol·licitat · Demà es reprendrà la vaga

VilaWeb
Redacció
07.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La caixa de resistència, el dipòsist de donacions populars per a sufragar els costos de la vaga i de les protestes dels docents de les Illes Balears, s’ha començat a repartir. Fins divendres es fan els primers pagaments als docents vaguistes que així ho sol·licitaren per a resistir la tercera setmana de vaga, del 30 de setembre al 4 d’octubre. La caixa donarà a cada docent seixanta euros per dia de vaga (cal tenir en compte que si hagués treballat n’hauria cobrats noranta bruts).

La gestió es fa a Ca n’Alcover: al matí, de 10 a 13, i a horabaixa, de 17 a 19.30, amb un repartiment de les escoles per dies. Ahir va ser el torn dels centres de primària el nom del quals comencés per una lletra entre la A i la M; i avui, de la M a la X. Demà tocarà als centres de secundària, centres d’adults, concertats, de formació professional, el Conservatori i l’Escola d’Art Superior de Disseny.

D’aquesta manera, l’Assemblea de Docents fa que es compleixi la primera finalitat de la caixa de resistència, que és ajudar a mantenir viva la vaga. La caixa de resistència, que no esgotarà pas el fons en aquest primer repartiment, ha de servir, també, per a defensar i assessorar jurídicament els docents vaguistes.

D’una altra banda, demà i dilluns els docents de les quatres illes tornaran a fer vaga, tal com es va acordar en la darrera assemblea. També es va acordar que en els dies lectius es faria insubmissió i, encara que hi hagués classe, a les aules no s’aplicaria el polèmic decret del trilingüisme, el TIL.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any