Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  05.11.2013  06:00

El govern espanyol retira les beques Erasmus als estudiants que ja estan a l'estranger

El canvi es va publicar la setmana passada al BOE · Indignació a la xarxa amb l'etiqueta #ErasmusRIP

Men?ame
 

El Ministeri d'Educació espanyol només concedirà ajudes econòmiques als estudiants Erasmus que siguin, alhora, beneficiaris d'una beca general, és a dir, una beca adreçada als universitaris amb pocs recursos econòmics. El programa Erasmus, d'intercanvi entre universitats europees, continuarà existint, però si els qui no tinguin beca general només rebran les ajudes de la Comissió Europea (uns 130 euros el mes) i les que atorguin cada comunitat autònoma i la universitat (entre 100 i 200 euros), però no les del govern espanyol (entre 100 i 150 euros).

Aquest canvi, publicat el proppassat 29 d'octubre al BOE, afecta els estudiants que s'acullin o s'hagin acollit als programes Erasmus a partir d'aquest curs. És a dir, que tots aquells estudiants que aquest mes de setembre ja s'hagin instal·lat en ciutats europees pensant que cobrarien aquestes ajudes deixaran de cobrar-les el mes que ve. La indignació entre els estudiants s'ha multiplicat a la xarxa amb l'etiqueta #ErasmusRIP i amb una campanya a Change.org, que demana que es mantinguin les ajudes. La campanya ja ha recollit més de vuitanta mil signatures.