L’esperantisme català celebra Occitània

  • Salardú acull el 36è Congrés Català d’Esperanto i primer Congrés Occità d’Esperanto

VilaWeb
Redacció
01.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pels nombrosos esdeveniments històrics que s’hi commemoren (800 aniversari de la  batalla de Muret, 700 aniversari de la Querimònia d’Aran…), el 2013 és l’any d’Occitània. Per això l’Associació Catalana d’Esperanto no s’ho ha hagut de rumiar gaire per a convocar el seu congrés d’enguany a l’únic territori on l’occità és oficial: la Vall d’Aran. De l’1 al 3 de novembre, Salardú acull el 36è Congrés Català d’Esperanto, que alhora també és el primer Congrés Occità d’Esperanto.

Tot plegat, a més, vol exemplificar que ‘Occitània i Catalunya són països amb uns vincles molt estrets; la llengua i la cultura, de cops no prou desconegudes, són bessones; les relacions històries són contínues, des dels trobadors fins l’acolliment dels refugiats de la guerra del 1936-1939’.

El congrés ‘és de crisi extrema, però amb un programa molt ric i interessant’, expliquen els organitzadors. S’hi ttractaran bàsicament l’occità i les llengües minoritzades en general, i també aspectes socials. També hi haurà un concert del cantant occità JoMo, una vetllada poètica i excursions.

El primer congrés d’esperantistes catalans va tenir lloc a Sabadell (Vallès Occidental) el 1910.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any