Rafa Xambó posa música i lletra catalana als versos de Shakespeare

  • Publica un recull de sonets de l'escriptor anglès: 'Testimo tant, sonets de Shakespeare'

VilaWeb
Redacció
29.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa més de quatre-cents anys que William Shakespeare va escriure un bon grapat de sonets d’amor, els primers 126 a un jove amic-amant, i els 26 restants a la misteriosa Dark Lady. Ara el cantant i compositor Rafa Xambó ha posat música a uns quants d’aquests sonets, traduïts al català pel poeta Txema Martínez. El disc ‘Testimo tant, sonets de Shakespeare’ es publicarà d’ací a poques setmanes, però Xambó ja n’ha avançat una cançó (vídeo), la que dóna títol al disc. 

Xambó recorda que és la primera vegada que William Shakespeare és musicat en català, i que, llevat de Rufus Wainwright, que se li ha avançat uns quants mesos, ‘ningú no havia cantat els sonets de Shakespeare en format de música popular contemporània’. 

En aquest disc, Xambó presenta dotze cançons que presenten dotze mirades de l’amor i de la passió, amorosa, carnal i espiritual. Cants a un amor adult que coneix les delícies de la carn, l’horror i les angoixes de la pèrdua, les paradoxes de la luxúria i els camins del vici i les falsedats, un amor homosexual, heterosexual i bisexual. Dotze sonets, doncs, ‘d’amor i de mort. De sexe i desesperació. Del pas del temps inexorable i la traïció. Del gaudi de la carn i el goig dels dies’. 

La coberta del disc és un dibuix d’Andreu Alfaro; els seus hereus l’han cedit a Xambó, que d’aquesta manera ha volgut fer un homenatge al gran artista plàstic valencià traspassat aviat farà un any. El disc es presentarà al Teatre Micalet el 28 de novembre, en un espectacle amb un format de veu, guitarra, piano i violoncel, que combina el bo i millor del format clàssic amb el jazz i el rerefons de la cançó popular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any