L’ensenyament del valencià: entre la pedagogia i la normativa

  • V Jornada de Taula de Filologia Valenciana, dissabte a Ontinyent

VilaWeb
Redacció
21.10.2013 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Taula de Filologia Valenciana, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, organitza aquest dissabte 26 d’octubre la ‘V Jornada sobre el valencià. Pedagogia, normativa i ús‘ que tractarà aspectes pedagògics en l’ensenyament del valencià, factors que n’afecten l’ús social, normes, aspectes relacionats amb la formació històrica del català culte, o estudis i ressenyes d’obres publicades.

Entre els ponents hi figuren el professor de la Universitat de València i membre de l’AVL, Emili Casanova (‘El lèxic literari entre dos models: el cas de Francesc Mompó’), Jesús Huguet, membre del Consell Valencià de Cultura (‘La solsida, de Rafa Arnal’) i l’escriptor Francesc Gisbert (‘Les rutes literàries com a eina d’animació lectora’).

La presència de la Vall d’Albaida hi serà important amb les intervencions del professor Pep Estornell (‘Les rondalles de la Vall i del vell’), l’arxiver d’Ontinyent Vicent Terol (‘Com aprofitar els arxius per a ensenyar el valencià’), i el tècnic lingüístic de l’Ajuntament d’Ontiyent Josep Sanchis (‘Deturpacions, barbarismes i equívocs del llenguatge: uns quants exemples vius a Ontinyent’). A més els professors Paco Company, Juli Fenollar i Rosa Ribes participaran en una taua redona sobre com  millorar l’ensenyament del valencià, prèvia a la cloenda que anirà a càrrec de l’escriptor Joan Olivares amb la conferència ‘La llengua literària i l’escola’.

La jornada començarà a les nou del matí, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb el lliurament del premi ‘Joaquim Garcia Girona’ (sufragat per l’AVL), i la presentació del premi ‘Josep Giner’ (convocat per l’IEVA), i amb la benvinguda de les autoritats i els organitzadors. L’assistència és lliure i gratuïta, però és necessària la inscripció prèvia.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any