El president de Súmate denuncia un tracte humiliant per part de 13 TV

  • Eduardo Reyes ho explica en una carta a la web de l'associació

VilaWeb
Redacció
21.10.2013 - 09:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha publicat una carta a la web de l’associació en què es queixa del tracte que va rebre la setmana passada en el programa ‘La Marimorena’ de la televisió 13 TV. Hi va anar convidat a participar en una tertúlia, l’endemà del 12 d’octubre, disposat a defensar el dret de decidir i el desig d’una Catalunya independent sense renunciar a sentir-se espanyol. Explica que els van fer esperar, a ell i a la seva muller, més de dues hores, que el van voler posar nerviós i que el van fer fora del plató sense poder respondre una pregunta.

Al programa també hi participaven, entre més, el general de l’exèrcit espanyol Manuel Fenández Monzón i l’articulista Pío Moa (que es presenta com a historiador, per bé que no en té pas el títol). Amb tots dos va compartir el taxi que els va portar fins als estudis de 13 TV. Quan va saludar el general Monzón, Reyes li va dir: ‘Ens tractarem bé?’ I li va respondre: ‘No passa res, i si passa res, què cony passa?’

Després diu que el van maquillar i el van portar a corre-cuita al plató. Explica que la gent del plató aplaudia, ‘a toc de xiulet’, les intervencions dels tertulians quan feien declaracions que desacreditaven o ridiculitzaven les seves.

Hi hagué un moment que va intervenir un dels assistents del públic, que es va adreçar a Reyes i va dir que havia anat amb autocar a la manifestació unionista del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. Ho explica així: ‘Vaig veure la pantomima del presentador posant-se la samarreta blava que li havien portat els del 12-O, i vaig pensar que si l’àrbitre es vestia de contrari tot era perdut.’ Reyes ja no va poder acabar la intervenció, van donar pas a la publicitat i després el van fer fora del plató.

Aquest és el vídeo del final de la participació de Reyes en la tertúlia.

I aquesta és la tertúlia íntegra. Primera part:

I aquesta la segona part:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any