S’ha mort a 52 anys Miquel Tàpies i Barba, fill petit d’Antoni Tàpies

  • Va ser director de la Fundació Antoni Tàpies entre el 1990 i el 2010, i president entre els anys 2008 i 2011

VilaWeb
ACN
14.10.2013 - 10:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Miquel Tàpies Barba, fill petit de l’artista Antoni Tàpies (Barcelona, 1923-2012), es va morir dissabte a l’edat de cinquanta-dos anys, segons que ha informat en un comunicat la Fundació Antoni Tàpies, que gestiona el museu i el llegat del pintor. Juntament amb el seu pare, fou impulsor i responsable d’aquesta fundació, que va dirigir entre el 1990 i el 2010, i va ser-ne president entre els anys 2008 i el 2011.

En el comunicat s’expressa la voluntat de la família de mantenir en la més estricta intimitat els actes de comiat de Miquel Tàpies Barba. Tanmateix, a partir de dimarts la fundació posarà a disposició dels qui ho desitgin un llibre de condol a l’entrada de la seu. També és previst que ben aviat se li faci un homenatge.

‘Miquel Tàpies i Barba sempre va actuar, durant tots aquests anys, amb un insubornable sentit de la responsabilitat, amb la màxima exigència i rigor, i amb una integritat i honestedat ètiques que avui, en el moment de la seva desaparició, constitueixen per a la Fundació un model a seguir i una aspiració a imitar’, continua la Fundació Antoni Tàpies, que ha volgut destacar també que la seva ‘generositat il·limitada’el va portar a lliurar-se en cos i ànima al projecte de la Fundació.

‘Va ser ell qui va definir, preservar i assumir la vocació pública de la Fundació Antoni Tàpies com un dels seus trets més essencials i definitoris, i qui li va donar l’impuls d’ambició que ha regit la trajectòria de la Fundació sota la seva direcció i presidència’, ha recordat la Fundació Tàpies, que ha afirmat que després de deixar la presidència del Patronat, el 2011, Miquel Tàpies va continuar ‘intensament vinculat’ a la Fundació com a patró, va contribuir al seu sosteniment econòmic, va treballar en catalogar i preservar l’arxiu personal d’Antoni Tàpies i a comprometre’s en el pla de mecenatge per garantir l’existència i viabilitat futura de la Fundació.

‘I, sempre, sense esperar-ne res a canvi, des d’un discretíssim segon pla, renunciant a qualsevol protagonisme i, fins i tot, visibilitat’, finalitza el comunicat de la Fundació Tàpies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any