Forcades: ‘Ja hem delegat prou, ara som protagonistes’

  • Procés Constituent anuncia una nova fase del projecte amb la campanya 'Construïm la República Catalana del 99%'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.10.2013 - 14:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de Puig i Cadafalch, a les Fonts de Montjuïc de Barcelona, s’ha omplert per assistir a l’acte central de Procés Constituent, el projecte impulsat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres. Un acte que ha servit per fer balanç d’aquest mig any de presentacions i adhesions pel territori i per donar el tret de sortida a una nova fase del projecte. Teresa Forcades, en la seva intervenció, s’ha fet seva la frase d’una de les principals pancartes que onejaven a la plaça: ‘Ja hem delegat prou, ara som protagonistes’. Us oferim una crònica en vídeo de l’acte, amb declaracions dels promotors, dels artistes convidats i del públic. Reflexionen sobre el present i el futur del moviment, de la conveniència de presentar-se a les eleccions i també de la relació d’aquest procés amb el d’independència.

En aquest sentit, ha anunciat que Procés Constituent començava ara una nova campanya, sota el lema ‘Construïm la República Catalana del 99%’, en referència a la majoria de la societat i en contraposició a l’1% d’una elit que consideren corrupta. ‘L’1% es beneficia de la situació i l’altre 99% en pateix les conseqüències’, diu Arcadi Oliveres a l’ACN. 

Forcades ha defensat que per tirar endavant el projecte necessitaven ‘el compromís de tothom per a treballar i construir’ i que havien de passar de les paraules als fets. 

Així, ja ha anunciat dues dates d’aquesta nova campanya. La primera, el 16 de novembre, quan es farà una jornada nacional de debat de les assemblees territorials, de manera simultània i descentralitzada. I la segona, el 30 de novembre, quan volen fer accions simultànies per tot el territori, que les decidiran les diferents assemblees, com ara ocupacions o accions de desobediència civil. 

En una entrevista prèvia a Catalunya Ràdio, Forcades també ha avançat que un cop estigui més consolidat el projecte, però ‘sobretot quan hi hagi la convocatòria d’eleccions autonòmiques, siguin avançades, plebiscitàries o el 2016’, serà quan començaran ‘la política d’aliances per sumar el màxim possible’.

El manifest del Procés Constituent subratlla que l’objectiu és ‘començar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles, per tal de bastir una nova eina plural i diversa i articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de defensar la convocatòria d’una Assemblea Constituent per definir quin nou model d’estat i d’ordenació sòcio-econòmica volem’. En el text, Forcades i Oliveras deixen clar que no es presentaran a les eleccions, sinó que contribuiran a ‘la creació de la candidatura unitària’.

En l’acte hi han participat, a més de Forcades i Oliveres, Esther Vivas, Vicenç Navarro i els periodistes de la revista Cafè amb Llet Marta Sibina i Albano Dante, entre més. També hi ha hagut les actuacions de Lídia Pujol i Gerard Quintana. 

Un dels lemes que més s’han fet sentir durant aquest jornada ha estat ‘Farem la revolució i la tornarem a fer’, que és justament com han traduït la cançó ‘Talkin’ bout a Revolution’ de Tracy Chapman amb què han clos l’acte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any