Militants neonazis i un regidor de PxC, expulsats de la UB

  • Un grup d'estudiants els va fer fora quan repartien publicitat dels actes del 12 d'octubre

VilaWeb
Redacció
09.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cinc militants del neonazi Casal Tramuntana, entre els quals hi havia el regidor de PxC de l’Hospitalet de Llobregat Alberto Sánchez, van ser expulsats ahir a migdia per desenes d’estudiants de la Universitat de Barcelona, segons que informava La Directa. Els membres del casal eren al recinte universitari a la Diagonal repartint fulletons promocionals dels actes del 12 d’octubre. Una colla nombrosa d’estudiants els van fer marxar amb crits de ‘Nazis no’ i ‘Fora feixistes de la Universitat’.

Fa uns quants dies que militants del Casal Tramuntana surten a repartir fulletons per Barcelona, Badalona, Santa Coloma, l’Hospitalet de Llobregat, i a fer-hi pintades sobre el 12 d’octubre amb inscripcions com ‘Catalanitat és hispanitat’. Aquest grup ha fet una crida a anar dissabte a la plaça de Catalunya, on hi ha convocada la concentració unionista per part de PP i Ciutadans i la plataforma ‘Som Catalunya, somos España’.  

Comunicat de les assemblees d’estudiants de la UB Diagonal

Les assemblees d’estudiants de la UB Diagonal van emetre ahir un comunicat en què qualificaven d’intolerable la presència d’aquests individus a la universitat i anunciaven que repetirien accions de rebuig com la d’avui tantes vegades com calgués: ‘No volem nazis ni ara ni mai més, enlloc i contra ningú.’

‘Som perfectament conscients de qui són i quins són els seus objectius amb vista a escalfar el 12 d’octubre. Sabem que en aquest casal hi participen partits com Plataforma per Catalunya, Democracia Nacional o la falange, que promouen discursos d’exaltació del feixisme i odi racial. Entre ells hi hem pogut identificar Alberto Sánchez, regidor de l’Hospitalet de Llobregat per Plataforma per Catalunya’, deia el comunicat. 

I explicaven que uns quants estudiants havien anat cap a les boques del metro on hi havia aquests individus amb un objectiu: ‘Foragitar-los d’un campus on no són ni seran ben rebudes les mostres i exaltacions nazis.’ 

Després es van adreçar a la Facultat d’Econòmiques, on havien vist més individus del Casal: ‘Hem decidit de fer-los fora amb una forta escridassada i amb consignes com ara “Fora feixistes de la universitat” o “Casal Tramuntana, feixistes disfressats”.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any