Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.10.2013  06:00

Els veïns de Sants es mobilitzen contra la manifestació feixista de dissabte

Ompliran la plaça des de les vuit del matí per impedir que els neonazis hi entrin

Men?ame
 

La manifestació feixista de dissabte, 12 d'octubre, a Barcelona ha despertat força preocupació. La coordinadora España en Marcha ha convocat els manifestants a la plaça de Sants per anar fins a Montjuïc. Tanmateix, els veïns de Sants ja s'han començat a mobilitzar per fer visible el rebuig ciutadà.  

España en Marcha aplega la Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional. A diferència d'anys anteriors, que es concentraven a Montjuïc, dissabte es trobaran a les onze del matí a la plaça de Sants, i marxaran pel carrer de Sants, la plaça d'Espanya, l'avinguda de Maria Cristina i la plaça de Sant Jordi fins a Montjuïc. Ja fa dies que aquestes formacions ofereixen places d'autobús d'anada i tornada de Madrid a Barcelona per trenta euros. 

Per plantar cara a aquesta convocatòria, uns dos-cents veïns del barri de Sants van fer una assemblea diumenge i van acordar tot un seguit d'accions, encaminades també a evitar que dissabte hi hagués cap agressió per part dels neonazis. 

Dijous, manifestació. Dissabte, activitats a la plaça de Sants

Demà passat a les 20.00 a la plaça de Sants sortirà una manifestació fins a la seu del districte. I dissabte han organitzat un esmorzar, activitats i repics d'atuells a la plaça de Sants des de les vuit del matí per impedir que els neonazis omplin la plaça.

A més, cada dia a les sis d'horabaixa sortirà al carrer un piquet per informar sobre les mobilitzacions antifeixistes a veïns i comerciants. 

Ahir una vintena d'entitats del barri es van reunir amb el gerent del districte de Sants-Montjuïc per explicar-li el resultat de l'assemblea de diumenge i van demanar que el districte 's'impliqui activament per tal d'impedir la concentració nazi-feixista'. 

Accions antifeixistes el 12 d'octubre

La plataforma '12 d'octubre, res a celebrar' ha convocat un acte unitari dissabte a les set del vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Van presentar una sol·licitud per concentrar-se a la plaça de Catalunya i convertir-la 'en un espai plural antifeixista i antiracista i de rebuig a qualsevol commemoració d'aquesta hispanitat imperialista i genocida', però no n'han obtingut el permís. Sí que l'han rebut els mateixos convocants de l'any passat, aplegats en la plataforma 'Som Catalunya, somos España'. 

L'esquerra independentista també ha convocat una concentració antifeixista dissabte a les 12.00 a la plaça de la Universitat. 

 

Informació relacionada: 

Els ultres que es manifestaran el 12-O a Barcelona publiquen un vídeo amenaçador

La preocupació pels actes ultres del 12-O es trasllada de Barcelona a Tarragona 

Editorial de Vicent Partal: 12 d'octubre. Alerta

Men?ame