Les travesses sobre els premis Nobel

  • La revista científica Nautilus proposa una 'borsa virtual' per a especular sobre els candidats d'enguany

VilaWeb
Redacció
02.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada any, quan s’acosta l’anunci dels set premis Nobel (la setmana vinent), apareixen tot de juguesques i travesses sobre els possibles noms dels guanyadors. Agafant-s’hi literalment, la revista científica nord-americana Nautilus proposa un elaborat joc d’especulació en què els participants poden adquirir ‘accions’ corresponents a cada candidat potencial a endur-se un dels prestigiosos guardons en totes les categories en què es concedeixen, tret el de la pau.

L’anomenat Nautilus Nobel Exchange es presenta com una borsa virtual i fantasiosa en què els jugadors ‘reben’, d’entrada, deu mil dòlars amb l’objectiu de gastar-los segons les seves preferències entre els candidats a rebre un premi Nobel de física, química, medicina, literatura i economia.

La cotització de cada candidat puja o baixa segons les especulacions dels participants, que també poden revendre’s les accions. Al final, el jugador que tingui més accions dels guanyadors definitius del Nobel guanyarà una subscripció anual a la revista Nautilus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any