Ofensiva policíaca i judicial contra el moviment basc Herrira

  • La guàrdia civil fa divuit detencions, tanca perfils de Twitter i Facebook i webs del col·lectiu

VilaWeb
Redacció
30.09.2013 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil espanyol ha executat avui una operació al País Basc contra el moviment Herrira, l’entitat de suport als drets dels presos bascs. Hi ha hagut divuit detencions a Hernani, Bilbao, Vitòria i Pamplona, en una operació policíaca ordenada pel jutge de l’Audència espanyola Eloy Velasco, que ha fet tancar les seus i ha fet blocar els comptes bancaris de l’entitat, a qui el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha acusat de ser ‘el tentacle d’ETA’.

Als detinguts, l’estat els acusa d’enaltiment del terrorisme, integració i finançament de banda armada, segons l’ordre de detenció al qual ha tingut accés el diari Naiz.info.

Interior diu que Herrira és l’organització ‘pròxima a ETA amb més capacitat de mobilització i activació social’ i considera que des que es va crear ha assumit ‘els objectius, l’estructura, les funcions, mètodes i procediments de finançament, iconografia i entramat comunicatiu que duien a terme Gestores Pro Amnistia/Askatasuna’.

La guàrdia civil ha desplegat un dispositiu molt gran, amb vehicles tot terreny i furgonetes i desenes d’agents. A més de les detencions i del tancament de les seus, l’Audiència espanyola també ha fet tancar trenta-dos perfils de Twitter, 125 perfils de Facebook i trenta-vuit webs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any