‘La tertúlia proscrita’

Guia per a assistir a la manifestació de la revolta dels mestres de les Illes

  • La revista trimestral de Sineu, Díngola, ha publicat un manual d'instruccions per la convocatòria de demà

VilaWeb
Redacció
28.09.2013 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Aquest diumenge 29 els carrers de Palma viuran la que serà probablement la manifestació més massiva de la història de Balears,’ diu la introducció de la ‘Guia per a assistir a la manifestació del 29-S‘ que ha publicat Díngola, la revista trimestral de Sineu (Mallorca). El manual d’instruccions per anar demà a la protesta contra el decret del TIL –tractament integrat de llengües– dóna informació sobre el recorregut, els horaris, la previsió meteorològica, el transport públic i un seguit de consells per evitar problemes.

Reproduïm a continuació algunes d’aquestes informacions publicades per Díngola, però podeu consultar el text sencer aci.

«Quin és el recorregut de la manifestació?

La manifestació parteix de Plaça d’Espanya cap a les avingudes,  i va fent Passeig Mallorca, Jaume III, Plaça de ses Tortugues (Joan Carles I), Es Born, per acabar a Plaça de la Reina. El recorregut té uns 2’8 km.

A quina hora comença i a quina hora acaba?

A les 18:00h. Es preveu que els primers manifestants arribaran a Plaça de la Reina devers les 19:30h. Serà quan es llegirà el manifest. En la manifestació del 25M, encara arribaven manifestants dues hores després dels primers.

Quanta gent hi haurà?

Hi haurà més de 50.000 persones. Com ho sabem?. El darrer precedent el de manifestació per la llengua del 25 de març de l’any passat, organitzada per l’OCB, va aplegar més de 50.000 persones. Aquesta serà una manifestació més ample, amb més sectors, que clama no només per la llengua, sinó també per altres reivindicacions. Com a mostres de la multitud de suports que ha aplegat la protesta, dir que a la part forana ja no hi ha autocars disponibles per desplaçar-se a Palma (en dos dies se’n llogaren més de 100) i que s’han venut ja dotzenes de milers de camisetes verdes de la Plataforma Crida. Els mitjans de comunicació fa dues setmanes que quasi no parlen de res més.

Quin temps farà?

Es preveuen temperatures de entre 17 (mínima durant la nit) i 27 ºC (màxima durant el dia) i cel parcialment ennuvolat. La sensació tèrmica serà de temps d’estiu.

Com puc desplaçar-me a la manifestació?

A part del cotxe particular, pots emprar un dels autocars que posa a la vostra disposició l’organització per 5 € (venda anticipada de tiquets al telèfon 665111063 o demanant-les al correu amiparodamilans@gmail.com).

Els autocars a Sineu partiran de l’estació de tren a les 16:30h i arribaran a Palma (a meitat del carrer Eusebi Estadi) a les 17:30h.

També teniu més info sobre les possibles alternatives de transport aquí:

Metro línia M1 (horaris: fes clic aquí). No disponible.
Metro línia M2 (horaris: fes clic aquí). No disponible.
Tren línia Sa Pobla – Palma (horaris: fes clic aquí). No aconsellable.
Tren línia Manacor – Palma (horaris: fes clic aquí). No aconsellable.
Tren de Sóller (horaris: fes clic aquí).»

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any