El govern respon als atacs a l’Info-K de TV3 mirant de parar els peus a la caverna

  • Demana un dictamen al CAC arran de les comparacions entre el catalanisme i el feixisme

VilaWeb
ACN
17.09.2013 - 16:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, s’ha mostrat indignat avui amb les crítiques que ha rebut el programa ‘Info-K’ de Televisió de Catalunya. “La censura és del tot contraproduent i antidemocràtica”, ha dit a tots aquells que han carregat contra aquest espai per preguntar a nens que participaven en la Via Catalana. Homs ha recordat que aquest programa també ha preguntat sobre terrorisme o sobre les retallades. D’altra banda, ha anunciat que el Consell Executiu ha decidit encarregar al CAC un dictamen sobre els mitjans que relacionen Catalunya amb el feixisme i fan apologia de la violència davant del dret a decidir.

Segons Homs, els que critiquen l”Info-K’ “només poden parlar o des de la ignorància o des de la mala fe”, i ha avisat que aquest tipus de discursos “estan més a prop de la censura que no pas del que correspondria en una democràcia”. Ha aprofitat per recordar que aquest espai ha estat premiat per la Unicef i ha tractat altres temes com la crisi, el terrorisme o les retallades. “Quan en aquest programa s’ha tractat sobre les retallades o molts altres assumptes per què no es fan aquestes reflexions?”, ha preguntat llavors als crítics.

Homs ha lamentat que s’estiguin dient “autèntiques barbaritats” de TV3 en els últims dies, i ha constatat que una part de l’aparell mediàtic espanyol està fent “aquests anàlisis tan distorsionadors de la realitat” perquè es pensaven que la Via Catalana seria un “fiasco i els ha sortit el tir per la culata”.

Al mateix temps, el Govern ha anunciat que ha encarregat al CAC un dictamen sobre la difusió de situacions en què “es fa apologia de l’ús de la violència davant de plantejaments democràtics”, d’una banda, i es fan “comparacions que són del tot inacceptables i intolerables” identificant Catalunya amb el feixisme.

El portaveu ha indicat que el propòsit del Govern és “combatre les mentides i difamacions on particularment es banalitza el feixisme i el totalitarisme”, ja que aquesta tònica que fins fa poc era “aïllada”, en els últims temps “ha anat malauradament a més”. “Creiem que s’ha d’actuar amb serenitat, amb arguments i amb tota la rotunditat”, ha dit.

El Govern fa aquest pas endavant, ha continuat, veient que no ho fa l’executiu espanyol, que és qui té competències en matèria penal. “Ens hagués agradat que hi hagués més determinació i menys tolerància davant de manifestacions que fan una apologia de la violència i intenten confondre un demòcrata amb un dictador”, ha reconegut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any