El govern Bauzá, inflexible ‘per molt que cridin al carrer’

  • La consellera d'Educació insisteix que no pensa fer 'marxa enrere' · Les protestes arriben al parlament

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.09.2013 - 12:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear no pensa retirar el decret del Tractat Integrat de Llengües (TIL) ni fer cap concessió, ‘per molt que cridin al carrer’. En el ple sobre educació que ha obert avui el nou període de sessions del parlament, la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, ha insistit que no tombarien el TIL ‘per la foça’ i que ‘només les urnes’ podien canviar-ho. També ha defensat el decret el president José Ramón Bauzá, que ha dit que el govern ‘no defensarà el català que es parla a Catalunya sinó el que aprengueren els nostres pares i padrins’. 

La consellera Camps ha acusat els sindicats de no voler dialogar i haver-se aixecat de la mesa de negociació. Això ha fet que Toni Baos (CCOO) i Biel Caldentey (STEI-i) s’aixequessin i fessin gestos negant les paraules de la consellera, fets pels quals han estat expulsats del ple. També ha estat expulsat un representant sindical que portava unes pancartes contra el diputat Antoni Camps, i la la portaveu de l’STEI-i Maria Antònia Font, que ensenyava un llaç amb la senyera. 

Camps ha defensat les xifres de seguiment facilitades pel seu departament, molt inferiors a la de sindicats, assemblea de directors i assemblea de docents, i les ha fetes servir per argumentar que l’oposició havia fracassat en l’intent de crispar la comunitat educativa i mobilitzar-la en una ‘vaga política’ contra una norma que, al seu parer, té un ampli suport social. ‘Voleu imposar per la força allò que les urnes us han denegat’, ha etzibat Camps, que encara ha acabat sentenciant: ‘Per molt que cridin al carrer, els programes es voten a les urnes.’

Mentrestant, tres mil manifestants es concentraven davant del parlament, tot i que la policia ha blocat l’accés i no han pogut arribar fins a la porta. El seus xiulets i crits de ‘dimissió’, però, s’han sentit fins a dins de l’hemicicle.

Segona jornada de seguiment multitudinari de la vaga

El sindicat STEI ha xifrat en un 80,16% el seguiment d’aquesta segona jornada de vaga, un 10% per sota respecte ahir, i ha fet una crida a mantenir la mobilització ‘continuada, constant, amb la complicitat de pares, mares i alumnes’. En un comunicat, a més, acusa la Conselleria d’Educació d’haver mentit sobre el seguiment d’ahir, que va xifrar en un 22%, i recorda: ‘Tant les dades que facilitàrem els sindicats, com les que va aportar l’Assemblea de Docents de les Illes Balears com les que va donar l’Associació de directors de secundària parlen de xifres que freguen el 90% del total de mestres i professors.’ 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any