Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.09.2013  12:18

Les Illes es tenyeixen de verd contra la política educativa de Bauzá

Seguiment massiu de la vaga indefinida · Bauzá la qualifica d'antidemocràtica

Men?ame
 

Milers de mestres, i també alumnes, pares i mares, s'han concentrat aquest migdia a les quatre Illes per protestar contra la imposició del decret de llengües del govern Bauzá i les retallades en educació. Les escoles han començat avui una vaga indefinida que ha tingut, en aquestes primeres hores, un seguiment massiu. A la majoria dels centres només hi havia els serveis mínims exigits pel govern (d'un 30%) i l'STEI-i, el sindicat majoritari de l'ensenyament, ha xifrat en un 90% el seguiment en els centres públics.

Per Illes, el sindicat xifra en un 91% el seguiment a Mallorca, un 91,5% a Menorca, un 89,5 %a Eivissa i un 95,7% a Formentera. 

L'STEI-i valora així el seguiment: 'La contundència de les dades posa de manifest, d'una banda, la indignació del professorat i el seu rebuig més absolut a les polítiques educatives que el govern de José Ramón Bauzá imposa a cop de decret, des de l’autoritarisme més absolut. D'una altra, la necessitat més urgent que mai de deposar l’actitud de menyspreu del sector educatiu que practica l’equip de Joana Maria Camps i Guillem Estarellas des de fa molts mesos.'

El Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents s'ha mostrat molt satisfet pel seguiment de la vaga, que ha xifrat en un 91%, segons les dades que ha recollit en 244 centres. 'Avui ha quedat ben palès que el suport dels docents a les nostres reivindicacions és multitudinari', i anuncia en un comunicat: 'A partir d'ara, el nostre objectiu mantenir aturats els centres educatius el temps que la inconsciència del govern els hi obligui. Seva és la responsabilitat.'

En la nombrosa concentració d'avui a Palma se n'ha anunciat una altra per demà a les 11.00 davant el parlament. 

El govern rebaixa les xifres

Segons les dades del govern de les Illes, als centres públics hi ha un seguiment de la vaga del 27,1%, mentre que en els concertats és del 8,6%. Aquests percentatges equivalen a 3.043 docents de l'educació pública i 345 de la concertada. 

Bauzà: 'La crida a la vaga indefinida és antidemocràtica'

Al mateix moment en què ha començat la vaga indefinida de docents a les Illes contra la imposició del decret de llengües que menysté el català i les retallades del govern en educació, el programa el Faristol d'IB3 Ràdio ha entrevistat el president balear, José Ramón Bauzá, on ha respost a les acusacions de l'oposició de tenir una actitud 'antidemocràtica i feixistoide': 'El que realment és antidemocràtic és no respectar la voluntat de la majoria, el que realment és antidemocràtic és impulsar, mobilitzar i fer una crida a la mobilització i la vaga, el que realment és antidemocràtic és no respectar la majoria dels ciutadans, el que realment és antidemocràtic és el que es fa.' 'L'oposició està desnortada. Allò antidemocràtic és no respectar una majoria democràtica', ha afegit.

Bauzà ha admès que les Illes encapçalen la llista de comunitats amb més fracàs escolar i ha vinculat el seu projecte de trilingüisme a les aules amb la millora de l'educació. Pel president, 'l'única intenció del govern és que els nens tinguin la màxima capacitació i siguin competitius en el futur'. 'No volem imposicions ni una educació que no sigui en llibertat. L'educació no sols és llengua', ha afegit.

Men?ame