Un grup d’extrema dreta entra violentament a la delegació de la Generalitat a Madrid

  • Diversos dels assistents, entre els quals hi havia diputats, han estat agredits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
11.09.2013 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’extrema dreta ha irromput violentament al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del govern de la Generalitat a Madrid, durant l’acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Una bona colla d’assistents, entre els quals hi havia parlamentaris, hi han estat agredits. Un dels afectats ha estat Josep Sánchez Llibre, diputat de CiU al congrés espanyol. També han tirat a terra una bandera catalana i el faristol dels oradors, entre més destrosses. Abans d’anar-se’n, han escampat gas lacrimogen. Tot això mentre cridaven: ‘No ens enganyen, Catalunya és Espanya.’ El delegat del govern a Madrid, Josep Maria Bosch, s’ha mantingut dalt la tarima en el moment dels fets.

Vídeo de l’atac (ACN):

I aquest és el vídeo que ha emès TV3 de l’assalt:

Els fets han començat quan el delegat del govern acabava de pujar a la tribuna per fer el discurs institucional. Una quinzena de membres d’un grup d’extrema dreta ha entrat al Centre Cultural Blanquerna cridant consignes anticatalanes.

Tan bon punt han entrat a la sala, on hi havia una cinquantena d’assistents, entre les quals diputats d’Unió i del PSC, han tirat a terra la bandera catalana, el faristol, el micròfon i han mostrat ensenyes nazis i falangistes, a més de banderes espanyoles.

Uns quants diputats, entre els quals hi havia Josep Sánchez-Llibre, els han plantat cara, i el delegat del govern a Madrid s’ha mantingut en tot moment a la tarima. Al cap de poca estona, els agressors han abandonat la sala cridant les mateixes consignes.

Tot seguit, els assistents han començat a notar una forta pudor de gas que els privava de respirar amb normalitat, a causa del gas lacrimogen que han escampat els agressors. La sala ha estat desallotjada.

Abans de l’acte, hom ja s’havia adonat que hi havia dos individus amb posat seriós que eludien les càmeres i que probablement són els que han avisat la resta que l’acte era a punt de començar.

Cinc ferits lleus, entre els quals una nena de quatre anys

Els serveis d’emergència han confirmat a l’ACN que en l’assalt a la delegació del govern a Madrid hi ha hagut cinc ferits lleus, un dels quals és una nena de quatre anys. Quatre dels ferits tenen irritació ocular i el cinquè un hematoma a la cara. Un dels cinc ferits és hospitalitzat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any