Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.09.2013  19:18

Autor/s: ACN

El PP no assistirà a l'acte institucional de la Diada

Sánchez-Camacho diu que aquest és un Onze de Setembre 'de divisió i enfrontament'

Men?ame
 

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que, per primera vegada, el seu partit no assistirà a l'acte institucional de la Diada. Considera que aquest és un Onze de Setembre 'de divisió i enfrontament' i s'emmarca dins d'un 'procés rupturista i separatista' impulsat pel president de la Generalitat, Artur Mas, de la mà d'ERC. 'Nosaltres voldríem participar com sempre hem fet en una Diada de tots, de convivència i respecte a les diferents sensibilitats i posicionaments que hi hagin a Catalunya, però entenem que el procés ha arribat a una situació en què la celebració institucional de demà no garanteix la pluralitat de tots', ha dit.

En unes declaracions des del senat espanyol, ha demanat 'que es torni a recuperar la Diada de tots, la de la concòrdia i la convivència on es garanteixin les diferents sensibilitats de tots'.

'És el moment de dir prou a CiU'

Per al PP, ha arribat el moment de 'la valentia i els gestos' i de 'dir a CiU que no utilitzaran més la complicitat, educació i lleialtat institucional de gent com el PP perquè després vagin a rebre els impulsors d'una cadena independentista'. Per tant, ha afegit, 'el PP diu prou a un acte que no és d'unitat institucional quan Mas després rebrà a aquells que volen trencar la Constitució i dividir els catalans'.

'La resposta a la Via Catalana és la Constitució'

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre la reacció que el govern espanyol ha d'oferir a la Via Catalana, Sánchez-Camacho ha advertit que la resposta serà la Constitució. 'Els mecanismes de la Constitució són a la Constitució i tots els hem de complir', ha dit, i 'les coses no es fan amb cadenes independentistes ni amb actes al marge de la Constitució i de la Llei'. 

Per tant, segons que ha apuntat, els sobiranistes han d'utilitzar 'els mecanismes legals i constitucionals' i 'que defensin el que creuen i sentin' però 'no amb una cadena independentista que divideix la societat catalana ni amb un acte de la Diada que ja no representa tots els catalans'.