Homs al Guardian: ‘Espanya ha decebut Catalunya, ara l’ha de deixar anar’

  • El diari pública un article del portaveu del govern

VilaWeb
Redacció
10.09.2013 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari britànic The Guardian ha publicat avui una carta oberta del portaveu del govern, Francesc Homs: ‘Espanya ha decebut Catalunya, ara l’ha de deixar anar‘. A l’article, Homs explica la Via Catalana que es farà demà i descriu els entrebancs de Madrid per celebrar un referèndum sobre la independència.

Al text, el portaveu fa un repàs de tots els esdeveniments que han precipitat el moment de tensió actual, des del rebuig de l’estatut l’any 2006. Homs explica que ‘després de trenta anys treballant amb Madrid per construir una democràcia’, ‘no ens tracten d’igual a igual sinó que com a vasalls’.

Diuen des de Madrid que no hi ha pas cap camí legal per votar sobre el nostre futur. No hi estem d’acord.’ diu Homs que, a més, compara des del començament la situació catalana amb l’escocesa: ‘El Regne Unit ha delegat poders a Escòcia perquè celebri un referèndum sobre la independència, Madrid hauria de respondre a les demandes de la nostra gent amb la mateixa flexibilitat i imaginació’. 

Homs diu que el procés serà democràtic, pacífic i assegura que ‘no busquem pas aïllament. Barcelona i Catalunya han estat sempre dinàmiques i obertes, al centre de les rutes comercials del medierrani’.

Al final del text, Homs explica que les relacions amb Espanya s’han col·lapsat perquè ‘Espanya no compleix amb les obligacions que té amb Catalunya i els seus ciutadans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any