Ja són més de 7.500 les signatures de suport als tres directors de Maó

  • Bauzá els prohibeix de fer classe dilluns · Ja van ser suspesos de sou i feina per haver-se negat a aplicar el decret de llengües

VilaWeb
Redacció
01.09.2013 - 17:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La conselleria d’Educació del govern balear va notificar la setmana passada als tres directors d’institut de Maó que es neguen a aplicar el decret de llengües que no es podrien reincorporar demà, 2 de setembre, quan comença el curs escolar per als docents. Arran d’aquesta prohibició, va començar una recollida de signatures de suport als directors expedientats, que s’aplegaven en un document de Google. Amb tot, a causa de l’allau de visites, es va traslladar a aquesta pàgina de Change.org, que ja n’ha recollides més de 7.500. Per aconseguir fer arribar la carta a la consellera en falten més de 2.300 més.

Els directors de l’IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés van quedar suspesos del sou i feina a final de juliol, però aleshores la conselleria va dir que només afectava al càrrec de director. Dimecres passat, en canvi, se’ls va comunicar que no podrien ni tan sols exercir la funció de mestres, fins a l’1 de novembre, quan acabarà el període de tres mesos de càstig que se’ls ha imposat.

La suspensió de sou i feina a aquests tres directors ha encès la comunitat educativa de les Illes. Desenes de centres s’han negat a aplicar el nou decret i han aprovat projectes educatius alternatius que mantenen el català com a llengua vehicular.

En una carta de renúncia enviada ara fa un mes a la conselleria, el director de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca, Pere Morell, deia: ‘Se’ns indica que el nostre projecte, aprovat per dues terceres parts dels membres del consell escolar de l’IES Berenguer d’Anoia, no s’adequa a les instruccions del secretari autonòmic. En cap moment indica que no s’adeqüi al decret i dóna cinc dies per presentar un nou projecte. Per aquest motiu, i no per cap altre, no puc presentar un projecte que modifica l’anterior aprovat i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre. Present la meva renúncia, amb el suport de tot l’equip directiu, a dirigir l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca.’

En aquesta opinió contundent, publicada a començament d’agost, Maria Antònia Font, portaveu del Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI), explica perquè ‘la destitució dels tres directors és indignant’: ‘Bauzá vol infondre la por entre el professorat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any