Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  01.09.2013  06:00

Suspenen el compte de Twitter de l'impulsor de #vullestudiarenvalencià

La piulada col·lectiva pel dret d'estudiar en català al País Valencià es va fer ahir al vespre

Men?ame
 

Jaume Flor ja és tot un expert a promoure piulades col·lectives a Twitter en favor de causes relacionades amb llibertat del país i els drets lingüístics dels catalanoparlants. Ahir ho va tornar a demostrar amb la piulada en massa #vullestudiarenvalencià, a les vuit del vespre, que va inundar el Twitter. Però abans de la piulada, Twitter li va suspendre el compte i en va haver de crear un de nou que, obviament, no tenia el número de seguidors de l'anterior, però que també va ser blocat per Twitter al cap de pocs minuts.

'Estem a punt de començar el curs escolar i al País Valencià el govern del PP ha tornat a posar totes les traves possibles perquè més de catorze mil famílies no puguen matricular els xiquets en el programa plurilingüe d'ensenyament en valencià', explicava Flor, que animava tothom a expressar a Twitter 'el rebuig més ferm a la conculcació del dret d'estudiar en valencià a milers de xiquets valencians amb l'etiqueta #vullestudiarenvalencià i la menció @AlbertoFabra'.

La crida de Flor responia al fet que catorze mil famílies valencianes no podran escolaritzar enguany els seus fills en la línia en valencià per la falta de places i les traves que hi posa el govern, segons càlculs d'Escola Valenciana del mes de maig, quan es va aprovar l'avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Segons dades de l’últim informe de matriculacions d’Escola Valenciana, un 61,2% de les famílies voldrien matricular els fills en valencià si la Generalitat els oferís aquesta possibilitat. Aquesta xifra, traduïda en alumnes, representa que uns 126.000 nens podrien estudiar en valencià i no ho fan per manca d'oferta.