El Consell amenaça els organitzadors de la cadena humana al País Valencià

  • José Ciscar diu que prendran 'les mesures necessàries' si es fa el tram de Vinaròs de la cadena humana

VilaWeb
Redacció
30.08.2013 - 17:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president del govern valencià, José Ciscar, ha avisat que el Consell prendria ‘les mesures necessàries’ contra el ramal valencià de la Via Catalana, que es farà l’Onze de Setembre a Vinaròs i que connectarà la cadena humana del Principat amb el País Valencià. ‘No es poden celebrar actes que tinguen a veure amb l’expressió del dia d’afirmació nacional d’una altra comunitat’, ha dit Ciscar, que ha deixat clar que el govern valencià ‘es posicionarà en contra si finalment s’arriba a produir’. Ciscar no ha volgut precisar quines series les mesures que prendria el Consell contra la cadena humana.

Ha dit que, com que no tenia constància oficial de la convocatòria del tram valencià de la Via Catalana, no podia anticipar les mesures que hi prendria contra. De fet, ha assenyalat que les competències per actuar podrien correspondre a la delegació del govern espanyol.

Tots aquells qui hi vulguen participar al tram valencià, que és coordinat per Acció Cultural, són convocats el dia 11 a les 17.07 (el començament de la Via Catalana és a les 17.14) a la N-340, al límit dels termes de Vinaròs i Alcanar, que és alhora el límit administratiu entre el País Valencià i el Principat de Catalunya; des d’allí, la cadena s’anirà desplegant en direcció sud.

Serà el compositor i músic vinarossenc Carles Santos qui es donarà la mà amb el representant del Principat, en el punt on s’uneix el municipi del Baix Maestrat amb Alcanar. Juntament amb Santos, seran els pares de Guillem Agulló qui duran a terme aquest enllaç simbòlic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any