Alina Moser filmarà ara un documental al País Valencià intentant viure-hi només en català

  • És la segona part d'una trilogia que pretén fer el mateix a tots els territoris de parla catalana

VilaWeb
Redacció
29.08.2013 - 18:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alemanya Alina Moser ha encetat un projecte a la pàgina de micromecenatge Verkami amb l’objectiu de filmar un documental al País Valencià en què intentarà viure i comunicar-se exclusivament en català en aquest territori. El projecte és la segona part d’una trilogia en la qual aquesta alemanya que parla català però no castellà intenta esbrinar si les societats dels territoris de parla catalana són efectivament bilingües, si en aquests àmbits es compleixen les lleis a favor del català, si hi ha conflictes lingüístics o si s’hi pot viure exclusivament en la llengua autòctona. La primera part de la trilogia es deia ‘Són bojos, aquests catalans!?’. La segona es dirà ‘Què ens passa, valencians!?‘.

El projecte s’ha posat en marxa el 29 d’agost i es tancarà per la diada del 9 d’octubre. L’objectiu de la campanya de micromecenatge és aconseguir 13.500 euros. El lingüista barceloní David Valls torna a ser al capdavant d’una producció que conduirà l’Alina Moser i que realitzarà Zeba Produccions. 

Tallers per la Llengua apadrina aquesta iniciativa, que rep l’assessorament del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC), tots dos de la Universitat de Barcelona. També compta amb el suport d’Acció Cultural del País Valencià, El Tempir, Escola Valenciana i el Micalet.

La metodologia que utilitzarà Moser en aquesta mena d’experiment de camp és la mateixa que va fer servir per a la primera part de la trilogia: farà un tomb pel País Valencià per esbrinar si la societat és bilingüe, si es compleixen les lleis a favor del valencià, si hi ha conflicte lingüístic o si es pot viure únicament en valencià. Al primer capítol, l’experiment es va dur a terme a Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i a la Catalunya del Nord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any