Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.08.2013  14:23

L'ICTINEU 3 aconsegueix els 60.000 euros per acabar el projecte

La campanya del submarí científic és la segona que més diners ha recaptat mai a Verkami

Men?ame
 

El submarí català ICTINEU 3 ha aconseguit els 60.000 euros que necessitava  per poder finalitzar el projecte mitjançant una campanya de micromecenatge a Verkami. Van decidir que aquest era l'últim recurs que tenien per posar el submarí sota l'aigua el setembre. Després de 40 dies, han aconseguit tot el suport que demanaven i el projecte s'ha convertit en el segon de més dimensions finançat per micromecenatge a la plataforma Verkami. El primer fou el documental 'L'Endemà', de la productora d’Isona Passola. 

Es tracta d'un projecte reconegur internacionalment i els seus promotors s'han mostrat molt satisfets per haver aconseguit l'objectiu: 

Gràcies a tothom per les felicitacions i el suport que ens esteu fent arribar a través de les xarxes socials. Cordialment, l'equip @ICTINEU3

— ICTINEU3 (@ICTINEU3) August 20, 2013

Amb el títol, 'Ara és l’hora de la veritat: fem l’esforç final, posem a l’aigua l’ICTINEU 3!', l’equip del submarí fa una crida final en la cerca de la col·laboració de la societat, 'un factor imprescindible per poder acabar aquest projecte 100% català'.

Expliquen que 'l'esforç es traduirà en grans beneficis per a la societat perquè Catalunya disposarà d'una potent eina d'intervenció i investigació submarina'.

La construcció de l'ICTINEU 3 -el primer submarí científic i tripulat de Catalunya i l'estat- arriba al tram final però la manca de finançament fa perillar el projecte en els últims mesos. Després d'haver-s’hi invertit 2,5 milions d'euros i 10 anys de recerca i desenvolupament, ara 'el projecte necessita una darrera empenta econòmica un cop esgotades totes les vies habituals de finançament per a un projecte de R+D+I'.

'Aquest projecte ha pogut créixer en bona part gràcies a les col·laboracions desinteressades de molta gent', expliquen els impulsors. 'Des de voluntaris que aporten el seu treball, fins a aportacions de capital, col·laboracions en espècies i patrocinis, aportant cadascú el seu gra de sorra, en la mesura de les seves possibilitats'. Fins ara hi han participat més de 743 persones i entitats. Ara, les noves aportacions recollides serviran per comprar l’equipament imprescindible que encara falta al submarí, per pagar l’estructura i personal necessaris per a les últimes setmanes de muntatge, per les proves de taller i per poder fer les primeres proves de mar de l’ICTINEU 3.

Un projecte reconegut internacionalment

Aquest submarí ha estat reconegut com a projecte de R+D+I per les diferents administracions catalanes i estatals. També a nivell internacional el submarí ha rebut elogis en els més prestigiosos congressos de tecnologia submarina, com el nord-americà Underwater Intervention, així com el reconeixement d’organitzacions del sector de primer nivell, com és el cas del centre francès IFREMER, que ha mostrat interès en les prestacions del pioner sistema de bateries d’ió-liti-polímer desenvolupat per l’equip del submarí. Malgrat tot, el finançament públic mai no ha estat suficient per dur a terme un projecte d’aquesta dimensió.

Men?ame