Resposta massiva a la xarxa contra les agressions a l’Arenal Sound

  • L'etiqueta #stopvalencianofobia omple Twitter de missatges exigint disculpes del festival i denunciant els fets

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.08.2013 - 20:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Twitter s’ha omplert aquest dissabte al vespre de centenars de missatges amb l’etiqueta #stopvalencianofòbia en defensa de la llengua i exigint a l’organització del festival Arenal Sound que demani disculpes pels fets que van tenir lloc la setmana passada. Dos joves van ser agredits per personal de seguretat i a una altra noia li van impedir d’entrar, en tots dos casos pel sol fet d’haver parlat en català. Els fets van generar una forta reacció a la xarxa, sobretot després de saber-se que l’empresa de seguretat del festival estava vinculada a un conegut neonazi. Per això s’havia convocat per a avui una piulada massiva amb l’etiqueta #stopvalencianofòbia  i amb menció a @arenalsound, que ha estat un gran èxit.

Heus ací un recull d’aquestes piulades:

El festival: ‘No es discrimina ningú per motius de llengua o origen’

Arran dels fets ocorreguts, el festival Arenal Sound ha explicat a VilaWeb que és un esdeveniment obert a tothom i que refusa ‘tota discriminació per motius de llengua o origen’. El festival lamenta els fets, però no en demana disculpes, argüint que la versió dels fets que ha exposat l’empresa de seguretat a la direcció del festival no és exactament la mateixa de la relatada per les víctimes. De fet, la pàgina de Facebook del festival s’ha inundat de comentaris d’usuaris que en demanen explicacions. I en forma de comentari al Facebook, el festival ja va dir ahir: ‘L’organització ha parlat amb l’empresa de seguretat perquè no torni a succeir, tot i que la versió que tenim no és exactament la que s’explica.’ 

Respecte a la relació d’Opcon Seguridad amb neonazis, el festival s’ha remès al comunicat que l’empresa va emetre amb motiu del Viña Rock, en què assegurant que ‘actualment no hi ha cap vincle’ amb cap moviment ultra.

El Bloc Jove de Borriana denuncia la discriminació

Xavier Giménez Aparicio, en nom del Bloc Jove de Borriana, ha dit a VilaWeb Castelló

‘La festa no va ser plena. Se’ns plantejava un Arenal Sound on per primera vegada actuarien grups en valencià; se’ns plantejava un Arenal Sound amb més gent que mai, una oportunitat sens dubte de conèixer gent nova, gent de diferents cultures i vinguda de països diversos. Tot i els problemes que comporta la realització d’un macrofestival de música vora mar (privatització a la pràctica de la platja; insalubritat endèmica, etc.), la celebració de l’Arenal Sound enguany semblava una bona oportunitat per a gaudir d’una mitja setmana estiuenca amb les màximes garanties. Això semblava. En la pràctica no va ser així, no del tot almenys.

Com en gairebé totes les cites d’aquesta magnitud, sempre hi ha elements que poden aigualir la festa. En aquest cas, els ‘elements’ foren un grup d’agents de seguretat del mateix festival i algun guàrdia civil que encara creu viure sota els manaments franquistes. Aquests agents, aprofitant-se de la seua posició de poder, maltractaren, incomodaren i impediren el pas a una xica pel simple fet de parlar en la llengua del Tio Canya i agrediren físicament un grup de xics pel mateix motiu.’

Seguiu llegint el comentari de Giménez ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any