La cadena humana ja té 300.000 inscrits

  • L'ANC explica que cada vegada hi ha organitzats més assajos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.08.2013 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa un mes i escaig que l’Assemblea Nacional Catalana va obrir les inscripcions a la Via Catalana de l’Onze de Setembre, que passarà per 86 municipis del Principat i superarà els 400 quilòmetres. La setmana passada va presentar al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona, les darreres novetats i va anunciar que hi havia 250.000 inscrits. Ara ja en són 300.000. 

El càlcul de participants que ha fet l’ANC per cobrir tot el recorregut de la Via Catalana és una incògnita, a hores d’ara. Però sí que sabem que la distància que es pretén cobrir és d’uns 400 quilòmetres. A la cadena hi participaran nens, adults i gent gran, que tenen una llargada de braços variable: es pot comptar que cada participant pot ocupar una mica menys d’un metre. Així doncs, per abastar els 400 quilòmetres caldrien entre 280.000 participants i 350.000. Ara, els organitzadors avisen que la cadena humana pot tenir més d’una filera i, en alguns trams urbans, es compta que hi haurà aglomeracions. De fet, a ells els agradaria aconseguir més participants que a la manifestació de l’any passat. 

Cada vegada més assajos de la cadena 

L’ANC també diu que es multipliquen els assajos a diferents pobles i ciutats del Principat. Per exemple, aquest cap de setmana Tarragona per la Independència ha convocat una cadena humana que anirà del Pla de la Seu a la plaça de la Font. I l’endemà, diumenge 11, serà el torn de la cadena ‘En defensa pròpia’, en què es necessiten 4.000 persones per cobrir el tram de Folgueroles a Vic.

La cadena entre el País Valencià i el Principat recordarà Guillem Agulló

La Via Catalana es començarà fent una cursa de relleus de Lleida a l’Ametlla de Mar, i la cadena continuarà al País Valencià i a Catalunya Nord. En el cas del País Valencià, la família de Guillem Agulló enllaçarà la cadena amb el Principat, juntament amb el compositor Carles Santos. També a les Illes es farà una concentració dia 10.

Rèpliques de la cadena al món

Les comunitats catalanes a l’estranger també es mobilitzen per preparar-ne rèpliques a petita escala a les principals ciutats del món. La Via Catalana Internacional es desenvoluparà entre el 15 d’agost i l’11 de setembre gràcies a la tasca de les assemblees exteriors de l’ANC, amb la col·laboració de ‘tots els amics de Catalunya i defensors del dret de l’autodeterminació dels pobles’.

Tot i que la llista definitiva encara no s’ha tancat, de moment ja n’hi ha d’organitzades en una trentena de ciutats, entre les quals l’Alguer. Les podeu consultar totes ací.

Més informació: 

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l’Onze de Setembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any