Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  05.08.2013  17:02

S'ha mort Jordi Carbonell i Tries

L'únic escriptor nord-català que ha guanyat mai el premi Sant Jordi

Men?ame
 

Diumenge passat es va morir a Perpinyà Jordi Carbonell i Tries, l'únic escriptor nord-català que ha guanyat mai el premi Sant Jordi de novel·la. Va ser amb l'obra 'Un home qualsevol', l'any 1978.

Jordi Carbonell i Tries, que va néixer a Perpinyà l'any 1920, s'ha mort als 93 anys. Ha estat l'escriptor més destacat de la Catalunya Nord, i va guanyar la Creu de Sant Jordi l'any 1992. La seva trajectòria va ser reconeguda el mateix any amb el premi Fiter i Rossell, que li va atorgar el govern d'Andorra per 'El Gat de casa'.

Així mateix, va publicar una dotzena de llibres, especialment novel·les, alguns dels quals va editar ell mateix. Jordi Carbonell va ser membre fundador, juntament amb la seva dona, Odette Carbonell, del col·lectiu de professors de català per a adults. Va destacar, a més, pel seu càrrec com a president d'Òmnium Cultural de Catalunya Nord. Va ser precisament durant la seva presidència que es va organitzar per primera vegada la Nit de Sant Jordi.

L'enterrament tindrà lloc dimecres 7 d'agost a les 10.00 a l'església de Sant Francesc d'Assís de Perpinyà.