Un directiu del PP de Xàtiva es fotografia amb una bandera racista

  • Va participar en un torneig de futbol entre penyes ultres d'Itàlia i Espanya

VilaWeb
Redacció
02.08.2013 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Esports de l’executiva del PP de Xàtiva, Jorge Roca, es va fotografiar amb una bandera racista i simbologia ultra durant el torneig de futbol sala entre penyes ultres que es va fer fa dues setmanes a Novetlè i Xàtiva, segons que publica el diari Levante.

El torneig va servir a celebrar el trentè aniversari de la penya Yomus del València i hi van participar la Curva Nord de l’Inter de Milà i els Ultra Boys de l’Sporting de Gijón, totes dues penyes també d’ideologia ultra i agermanades amb la penya valencianista.

Durant el torneig, els equips van penjar banderes i pancartes al poliesportiu amb símbols racistes i d’extrema dreta, fins al punt que el responsable del centre va obligar-los a retira-ne una amb una esvàstica. Al final, els equips es van fotografiar amb diverses banderes. En aquesta imatge, Jorge Roca és el segon per l’esquerra. El símbol que apareix a la bandera d’Espanya de la imatge, semblant crespó negre, s’utilitza sovint en simbologia racista.

Acabat el partit, els participants van sopar a la plaça del Mercat de Xàtiva i van encendre unes quantes bengales, per sorpresa de comensals i veïns.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any