Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  27.07.2013  13:07

L'estat 'regala' 36.000 milions d'euros als bancs

El FROB assumeix que els bancs i caixes intervinguts mai no li tornaran aquesta part del deute, que supera les retallades en sanitat i educació

Men?ame
 

L'octubre de l'any passat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar un préstec de l'estat als bancs intervinguts, que aleshores es va dir que seria de 40.000 milions d'euros. Rajoy va assegurar al parlament que l'estat mai no renunciaria a aquests diners i que les caixes i bancs intervinguts haurien de tornar-los 'de totes totes'. Nou mesos després el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha fet públics els seus comptes i assumeixen que, dels 52.000 milions d'euros que finalment s'hi van injectar, 36.000 els dóna per perduts, és a dir, que no els recuperarà.

Amb aquesta decisió, els bancs ja no estan obligats a tornar-los i l'estat ha regalat a les entitats bancàries una quantitat de diners que supera la de les retallades en educació i sanitat.

Els bancs i caixes que han vist com s'esborrava el seu deute en nou mesos són Bankia, Novagalicia (NCG), CatalunyaCaixa, Banc de València, Caja España Ceiss i BMN.