L’OCB dóna suport a la vaga de docents

  • L'entitat més important per la llengua i la cultura catalanes a les Illes Balears denuncia el decret del TIL perquè suposarà el 'retrocés de la llengua en els centres educatius'

VilaWeb
Redacció
26.07.2013 - 18:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’OCB  dóna suport als  docents que el pròxim mes de setembre, tenen previst dur a terme  una vaga indefinida en motiu de la implantació del decret de Tractament Integral de Llengües (TIL). L’entitat considera que les reivindicacions dels docents són legítimes  i insta el govern a negociar amb els professors i els sindicats al més aviat possible.  

L’Obra Cultural Balear considera que fins ara, l’anunci i aprovació d’ aquest decret no ha fet més que ‘crear malestar entre la majoria de la comunitat educativa’. Des de fa mesos, aquest rebuig  s’ha expressat a través de diversos mitjans: protestes al carrer, cartes al director, tancades etc… i des del si d’una gran varietat d’òrgans; tant educatius:claustres d’escoles i  de centres de secundària, consells escolars, assemblees de docents, plataformes ciutadanes; com polítics:des dels plens dels ajuntaments.

L’OCB pensa que la implantació d’aquest decret ‘no compta amb les garanties mínimes necessàries per a una correcta aplicació’. D’una banda, sosté que no té en compte ‘el criteri de qualitat perquè la formació del professorat no és l’adequada’ i afegeix que ‘tampoc s’ha avaluat ni planificat el grau de coneixement d’anglès  necessari per part dels alumnes per començar a rebre-hi les matèries’. D’una altra banda, assegura que el decret ‘no disposa dels recursos econòmics necessaris ni compta amb la implicació dels agents educatius, que són els que l’han de dur a terme’.

Sigui com sigui, l’OCB destaca i denuncia ‘per damunt de tot’ que la implantació d’aquest decret, ‘suposa el retrocés de la llengua catalana en els centres educatius’. Si l’esperit del Decret anterior era equiparar  en l’escola;el desequilibri que hihavia de les dues llengües oficials,en  el carrer; ara,amb aquest nou plantejament , l’equilibri desitjat deixarà de tenir efecte.

Per tot això i perquè en definitiva el decret suposa un atac al principi de llibertat de les famílies, l’OCB  demana al govern que rectifiqui i s’assegui a negociar amb els docents i els sindicats. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any