El Pla d’Urgell estrena bandera coincidint amb els 25 anys del Consell Comarcal

  • L'ex-president Jordi Pujol participarà a l'acte institucional del dissabte, dia 27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell lliurarà una bandera comarcal als 18 pobles del Pla durant l’acte de commemoració dels 25 anys de la creació de la institució comarcal. Tindrà lloc el dissabte, dia 27, el mateix que fa un quart de segle es va crear el Consell Comarcal.

La nova bandera, inspirada en l’escut comarcal, està coberta per un escaquer delimitat pels colors de la bandera nacional (vermell i groc). Els quadres interiors tenen els colors d’Urgell (negre i groc) i està travessada per una franja verda, distintiva del Pla.

A l’acte institucional hi han estat convidats els alcaldes i consellers comarcals que ha tingut el Pla d’Urgell en aquest 25 anys d’existència política. El Parlament de Catalunya va aprovar la creació de la comarca del Pla d’Urgell el 28 de març de 1988 i quatre mesos més tard es va constituir el Consell Comarcal. En aquest cas l’acte va tenir lloc a la casa de la vila de Mollerussa i el primer president comarcal fou Ramon Pallàs, aleshores alcalde de Miralcamp.

Identitat comarcal

En la presentació de l’acte, l’actual president comarcal, Francesc Fabregat, va dir que “la constitució de la comarca fou una fita de les persones que lluitaren perquè es creés. Persones que creien en una divisió territorial més lògica, com s’ha demostrat amb el pas del temps. 25 anys més tard, ningú discuteix l’existència de la comarca i, de fet, gràcies a la feina del Consell Comarcal, de les associacions i entitats comarcals i del pòsit que ja hi havia anys abans, es pot copsar la unió plaurgellenca.”

Commemoració

L’acte de celebració de l’efemèride iniciarà amb la projecció d’un audiovisual commemoratiu dels 25 anys d’existència de la comarca produït per l’Institut d’Estudis Comarcals (IECPU) i la Diputació de Lleida, que “copsa el procés i la voluntat dels plaurgellencs de crear una nova unió comarcal i com s’ha bastit la identitat del Pla d’Urgell”.

Tot seguit, oferiran unes paraules als assistents el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat; l’alcalde de Mollerussa i diputat al Congrés espanyol, Marc Solsona; el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i clourà els parlaments l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol.

Després, es lliurarà una bandera del Pla d’Urgell a cadascun dels alcaldes actuals i als representant dels nuclis dels Arcs i de Vallverd d’Urgell, així com una particel·la de la sardana dels 25 anys del Pla d’Urgell, composta per encàrrec de l’IECPU.

Els assistents a la celebració també podran visitar l’exposició dels 25 anys de la comarca, inaugurada dins de la Fira de Sant Josep, i assistir a la ballada de la sardana dels 25 anys, amb 18 balladors, un per cada poble de la comarca.

La mostra dels 25 anys de la comarca iniciarà un recorregut pels pobles de la comarca i pels instituts per tal que tota la població la pugui visitar.

L’acte de celebració del vint-i-cinquè aniversari es clourà amb un dinar al qual tots els assistents s’han fet càrrec de la seva despesa, segons va explicar Fabregat.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any