Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  24.07.2013  06:00

Teresa Forcades, 'el personatge polític amb més talent natural des de Bill Clinton'

Un periodista de la BBC prepara un documental sobre la dirigent de Procés Constituent

Men?ame
 

Matthew Wells és un periodista novaiorquès que sol treballar principalment per a la BBC. Aquest estiu s'ha instal·lat a Montgat (Maresme), on ha quedat admirat per la capacitat comunicativa de la monja Teresa Forcades. En un piulet, Wells no s'ha estat de comparar-la, en aquest aspecte, amb l'ex-president dels EUA Bill Clinton.

En concret, al seu compte de Twitter diu: 'Acabo de veure el personatge polític amb més talent natural des de Bill Clinton esperonant una multitud de gent a la plaça d'un poble català. És una monja benedictina.' El piulet fa referència a la presentació que Teresa Forcades va fer del Procés Constituent dilluns al vespre a la plaça Rocafonda de Mataró, davant cinc-cents assistents.

VilaWeb s'ha posat en contacte amb Wells, que ha corroborat l'admiració que li susciten 'els extraordinaris dots naturals que té Forcades a l'hora de comunicar davant una multitud'. El periodista també ha explicat que aquest estiu és a Catalunya preparant justament un documental per a la BBC, que s'emetrà previsiblement al setembre, sobre la figura de Forcades i 'com el cristianisme encaixa en el nou moviment independentista'.

'Cada vegada és més coneguda a tot el món i jo la vaig conèixer gràcies a un reportatge del diari The Guardian de fa uns quants mesos', comenta. El reportatge és 'Seguint el ritme de Teresa Forcades, una monja amb una missió', del maig passat, en què el diari anglès parlava de Forcades com la 'monja roja i radical'.

Notícia relacionada:

The Guardian dedica en portada un reportatge a Teresa Forcades, 'la monja roja i radical' (17-5-2013)