NotÝcies

Dimecresá 17.07.2013á 06:00

El portal ciclista basc Tropela.net es tradueix al catalÓ

MÚs de 14.000 usuaris s'hi han inscrit enguany per a competir virtualment en el Tour de France

Men?ame
 

Diumenge s'acaba el Tour de France del centenari amb l'habitual etapa de Versalles als Camps Elisis de París, on si no hi ha sorpreses es coronarà el ciclista britànic Chris Froome. Des de la web basca Tropela.net, que acaba d'activar una versió beta en català, se segueix amb una gran atenció l'últim tram de la principal cursa del calendari ciclista mundial, atès que hi ha milers d'usuaris que hi participen virtualment a través de competicions paral·leles per equips i fent apostes.

Tropela.net, en efecte, va néixer el 2005 per l'impuls d'una associació no lucrativa que volia fomentar l'èuscar en les noves tecnologies i, més concretament, en l'àmbit del ciclisme per l'afecció que aquest esport desperta en la societat basca. D'aleshores ençà, el principal reclam, expliquen els impulsors, han estat les competicions o juguesques que s'hi organitzen sobre les principals curses ciclistes de l'any: 'El 2005 vam començar amb 2.800 usuaris i en aquest Tour ja som 14.665', detallen.

Però el portal no es limita únicament a les competicions i apostes. També s'hi fa un seguiment especial dels ciclistes bascs, s'hi publiquen notícies relatives al ciclisme en un bloc amb participació dels usuaris i s'hi organitzen esdeveniments (lliurament de premis, sortides...).

Tot plegat ha convertit Tropela.net en una activa comunitat d'internet, en creixement constant, que ara es vol ampliar amb usuaris catalanoparlants.