Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.07.2013  20:14

De Cospedal qualifica de 'calúmnies i mentides' les acusacions de Bárcenas

La secretària general del PP diu que mai no ha rebut sobres · Assegura que el seu partit no ha ofert a Bárcenas un pacte de silenci

Men?ame
 

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha comparegut en conferència de premsa per 'desmentir les calúmnies i mentides' que l'ex-tresorer del seu partit, Luis Bárcenas, ha fet en la seva declaració al jutge de l'Audiència espanyola Pablo Ruz. Bárcenas havia afirmat que tan ella com el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, van cobrar diners en efectiu de la seva mà.

Segons De Cospedal, Bárcenas actua d'aquesta manera per provar de desviar el focus sobre l'origen del seu patrimoni. En aquest marc ha afirmat que ella no ha rebut mai sobresous irregulars, i ha negat taxativament que el PP oferís a Bárcenas un pacte de silenci.

Segons la secretària general del PP, els comptes del PP no tenen 'cap irregularitat' i 'l'única comptabilitat' que el PP reconeix és la que va lliurar al Tribunal de Comptes. 'Qualsevol altre paper que reflecteixi una altra comptabilitat diferent no és la del PP i el seu autor sabrà a què correspon i perquè l'ha fet'.

De Cospedal també ha negat els sobresous a la cúpula del PP i ha afirmat que tots els sous de la cúpula del PP estan plenament justificats i són legals. També els que ha percebut ella, que segons Bárcenas va rebre 25.000 euros de la comptabilitat B el 2010, una acusació que ella ha afirmat que és 'absolutament falsa'.

També ha qualificat de 'taxativament fals' que el president del PP, Mariano Rajoy, o ella mateixa, hagin pressionat de manera directa o indirecta a Luis Bárcenas per fer res. 'Ni coaccions, ni suborns, ni res de res d'aquesta naturalesa', ha sentenciat en referència a la informació d'El Mundo que apuntava que el PP va oferir un pacte de silenci a Bárcenas.

De Cospedal també ha negat cap irregularitat al PP de Castella-La Manxa durant el seu mandat i ha assegurat que 'l'única explicació possible al cúmul de falsedats i calúmnies' és que Bárcenas intenta 'sortir indemne' de la trama en què està implicat.