Notícies

Dijous  11.07.2013  06:00

Més de 78.000 inscrits a la Via Catalana en una setmana

Durant l'estiu un seguit de seccions territorials de l'ANC organitzen assaigs de la cadena humana perquè l'Onze de Setembre sigui un èxit

Men?ame
 

Fa tot just una setmana que es van obrir les inscripcions per participar en la cadena humana per la independència i més de 78.000 ciutadans ja s'han inscrit per participar-hi. Durant tot l'estiu, tot d'assemblees territorials de l'ANC assajaran la cadena humana amb la intenció que l'Onze de Setembre la Via Catalana sigui un èxit i ocupi tot el tram previst.

D'assaigs, ja se n'han fet uns quants: 700 persones van unir Jesús i Roquetes el cap de setmana; a Sant Cugat del Vallès s'hi van aplegar uns 2.500 participants; i diumenge l'Estanyol de Vilar de Banyoles es va envoltar amb nou rotllanes. Seguint el mateix camí, a Navàs faran una cadena humana demà, i el dia 20 n'hi haurà a Montblanc i a la Garriga. 

Tenint en compte que es volen cobrir uns 400 quilòmetres i que hi participaran adults i infants, caldrien entre 250.000 participants i 280.000 per a ocupar tota la Via Catalana. A banda, els organitzadors també treballen amb la previsió que en alguns trams la cadena pugui tenir més d'una filera i que es facin aglomeracions en segons quins punts urbans. Sigui com vulgui, l'objectiu principal és cobrir la via del Pertús a Alcanar sense que quedi ni un sol tram amb un forat. 

 

Informació relacionada: 

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l'Onze de Setembre

Finalment hi haurà un 'ramal valencià' de la cadena humana

L'ANC reparteix informació als turistes per a internacionalitzar la lluita per la independència

Les samarretes de la cadena humana de l'Onze de Setembre, a VilaWeb