Una foto manipulada per Ciutadans per denunciar ‘l’adoctrinament a les escoles’

  • Fa passar un taller de fanalets de l'ANC per l'aula d'una escola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.07.2013 - 11:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ciutadans ha hagut de demanar disculpes per haver difós una foto a Facebook en què es veu un grup de gent, adults i mainada, en un local on hi havia dues estelades penjades. El partit va publicar la foto el mes de gener, dient que era l’aula d’una escola, en què es feia ‘adoctrinament per provocar fractura social’, i animava a compartir-la per denunciar-ho. El professor benavarrès Manel Riu va descobrir que era la foto d’un taller de fanalets independentistes organitzat per l’ANC de Berga i va publicar les fotos que ho demostraven en el seu compte de Twitter.

Avui Ciutadans ha hagut de fer un comunicat a Facebook en què diu: ‘L’equip 2.0 de C’s demanem disculpes per un error comès el mes de gener en aquesta pàgina. La foto que s’ha publicat per error no pertany a una escola sinó a un taller d’adoctrinament de nens, organitzat per l’ANC, entitat pagada amb diner públic i en un espai públic. Aquesta imatge, a diferència del que s’ha dit en mitjans, no ha estat manipulada, és real i reflecteix l’adoctrinament que hi ha tant en escoles, com en espais públics com en aquest cas. Sinceres disculpes per l’error comès i bon dia.’

En aquest comunicat, Ciutadans es disculpa atacant, car acusa l’ANC de finançar-se amb diner públic, per bé que de fet aquesta entitat es finança únicament amb les quotes dels socis i amb els donatius que hom hi vulgui fer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any