Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  08.07.2013  19:10

Filtrats a internet els suposats comptes del PP entre 1990 i 2011

Un usuari els ha penjats en un portal d'Anonymous i han començat a córrer per les xarxes

Men?ame
 

Uns suposats i polèmics comptes financers del Partit Popular entre 1990 i 2011 han estat filtrats a internet, en una web d'Anonymous. Un usuari desconegut ha penjat centenars de fitxers a internet amb les anotacions financeres detallades de factures i transaccions del PP. Segons el diari LaInformacion.com, els fitxers són els que el PP va presentar al Tribunal de Comptes i no pas els famosos papers secrets de l'ex-tresorer processat, Jose Luis Bárcenas.

En les investigacions pel cas Bárcenas de pagaments amb sobres a dirigents del PP, aquest partit ha al·legat sovint que no disposava dels comptes previs al 1995. Les informacions penjades a la web d'Anonymous ho desmenteixen, perquè hi ha els comptes des de cinc anys abans.

En aquesta pàgina de Facebook s'han penjat imatges dels papers que es poden descarregar. La documentació, apareguda a la web Anon You Voice, ha desaparegut poques hores més tard, quan bona part dels usuaris ja havien pogut descarregar els arxius que apareixien sota l'epígraf 'Allò que hauria de ser públic serà públic'. Hom hi podia descarregar, en format comprimit i per anys, la suposada comptabilitat del PP des del 1990 fins al 2011.

Els documents apareguts a la xarxa reflecteixen bona part del crèdits del PP amb entitats bancàries. No hi consta, a priori, la comptabilitat B de l'ex-tresorer Luís Bárcenas que va publicar el diari El País. Amb tot, sí que hi ha anotacions fetes a mà en algunes de les pàgines de comptabilitat.

La documentació ha estat publicada a la xarxa 24 hores després de l'aparició a El Mundo de la informació que el director del rotatiu, Pedro J. Ramírez, sembla que va extreure d'una conversa de quatre hores amb Luis Barcenas. A més, ha coincidit amb la conferència de premsa de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que assegurava que els comptes del seu partit eren clars i transparents, i que no hi havia cap sospita d'irregularitat.

Fonts del PP han dit que la direcció del partit havia estat informada de la publicació i que, de moment, no hi havia constància ni tampoc no es pot desmentir que els documents apareguts a la xarxa fossin els que hi havia en el sistema del PP, o bé si provenien del Tribunal de Comptes o de l'Audiència espanyola. Negaven, això sí, tenir proves de cap atac als seus servidors.