Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  04.07.2013  06:00

El parlament posa fil a l'agulla a la consulta

Avui es constitueix la comissió d'estudi del dret de decidir, amb representants de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA

Men?ame
 

Des d'avui el parlament disposarà d'una comissió d'estudi del dret de decidir, que estudiarà i promourà iniciatives polítiques i legislatives per poder arribar a fer la consulta. La comissió analitzarà totes les alternatives per poder fer efectiu el dret de decidir. A diferència del Pacte Nacional pel Dret de Decidir, que aplega més d'un centenar d'entitats i partits, en aquesta comissió sí que hi serà present el PSC. Els altres integrants de la comissió seran Núria de Gispert, Jordi Turull i Antoni Font, de CiU; Marta Rovira i Gemma Calvet, d'ERC; Maurici Lucena i Ferran Pedret, del PSC; Dolors Camats i Jaume Bosch, d'ICV-EUiA; i David Fernández i Quim Arrufat, de la CUP.

CiU proposa que la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, presideixi també la comissió, i ERC i ICV-EUiA hi donen suport. Però el PSC no ho veu amb bons ulls. De fet, PP i Ciutadans, que no hi participen, han demanat una junta de portaveus extraordinària per debatre la conveniència que De Gispert presideixi aquesta comissió. Critiquen la decisió de la presidenta i exigeixen als grups que retirin la candidatura per evitar que la màxima representant institucional de la cambra presideixi una comissió de què ells no formaran part. Al·leguen que si De Gispert presideix la comissió incomplirà el reglament del parlament, però un informe dels serveis jurídics del parlament ho desmenteix.

La tasca d'aquesta comissió és paral·lela a la del Pacte Nacional pel Dret de Decidir --on no ha volgut participar el PSC-- i del Consell Assessor per la Transició Nacional, que prepara una sèrie d'informes sobre com bastir un estat català, com crear estructures d'estat i com dur a terme la consulta.