Els tribunals militars espanyols podran jutjar civils ‘en cas de conflicte armat’

VilaWeb
Redacció
01.07.2013 - 17:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La majoria de delictes que competeixen a la jurisdicció militar espanyola són comesos per militars, però també n’hi ha alguns que poden ser comesos per civils. Fins ara, la jurisdicció militar espanyola es limitava ‘a l’àmbit estrictament militar’ i els ‘supòsits d’estats de setge’ i també ‘en temps de guerra’. Però segons l’esborrany del nou codi penal militar a què ha tingut accés El País, el govern espanyol ha modificat aquest últim concepte i l’ha substituït per ‘en situació de conflicte armat’, segons que informa el diari.

Amb tot, diu, el nou codi penal militar no especifica què s’ha d’entendre per conflicte armat ni qui el declara ni quan comença aquest supòsit. 

El cas és que ‘en situació de conflicte armat’, sense aclarir quan és, qualsevol persona que difongui informació d’interès militar ‘que perjudiqui la defensa d’Espanya o els seus aliats podrà ser acusada de traïció i condemnada, per un tribunal militar, a vint anys de presó; i qualsevol civil que desobeeixi un ban militar podrà ser condemnat a sis anys de presó’, explica el diari.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any