El Concert per la Llibertat ha costat dos milions d’euros

  • Homs qualifica de 'fastigós' que premsa de Madrid publiqui informacions falses com que el concert va ser subvencionat

VilaWeb
Redacció
01.07.2013 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que el cost del Concert per la Llibertat de dissabte passat, rondava els dos milions d’euros, a l’espera de rebre totes les factures. La major part del cost és per al lloguer d’equips de so, tècnics, seguretat i logística, i confia que es cobrirà íntegrament amb els ingressos derivats de la venda d’entrades.

Casals ha explicat que els comptes del concert serien consultables i ha recordat que cap dels artistes no va cobrar i que tots ells van decidir renunciar als seus drets d’autor. També ha agraït al Barça ‘el preu d’amic’ que havia fet per al lloguer del Camp Nou i al diari El Punt Avui que sufragués tot el cost de l’espectacular mosaic que va omplir les grades del camp.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qualificat de ‘fastigós’ que alguna premsa de Madrid publiqui informacions falses com que el concert havia estat subvencionat pel govern. ‘El govern no hi ha posat ni un euro’, ha dit Homs en una entrevista a El Món a RAC1. I ha explicat que fins i tot Òmnium, entitat organitzadora del concert, havia refusat enguany cobrar la subvenció anual que rep del govern, de l’entorn d’un mig milió d’euros, atesa la difícil situació de les finances públiques de la Generalitat.

Tant Homs com Casals s’han felicitat per l’èxit del concert i han dit que estan convençuts que projectarà a Espanya i a la resta del món el consens majoritari de les forces polítiques i de la societat civil catalana pel dret de decidir. Per Homs, el concert va ser ‘una expressió democràtica i pacífica’. Com a única crítica, Homs ha considerat un error la referència a Palestina al final del concert. ‘Penso que hem de ser més astuts’, ha dit, argüint que amb segons quina mena de referències es poden perdre aliats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any