Unió dóna suport explícit a la consulta el 2014 després de la polèmica amb Duran

  • El consell nacional del partit tanca files amb el president del comitè de govern

VilaWeb
ACN / Redacció
29.06.2013 - 16:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la polèmica per les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida qüestionant el procés de transició nacional, avui el consell nacional d’Unió ha tancat files amb Duran i ha fet explícit ‘el suport al dret de decidir’. Així ho ha expressat el secretari general d’Unió, Josep M. Pelegrí, que ha dit el partit donava suport explícit a la consulta del 2014, ‘d’acord també amb el pacte i amb totes les condicions de l’acord subscrit entre ERC i CiU’.

“A Unió no ens sentim menys que ningú en el procés de transició nacional”. D’aquesta manera, Josep Maria Pelegrí ha volgut replicar els que en les darreres setmanes han apuntat als democristians per retreure’ls falta de compromís amb el dret a decidir o l’estat propi. Al costat del conseller i president del Consell Nacional, Ramón Espadaler, Pelegrí ha reivindicat el paper “històric” del seu partit i ha recordat que “ja a l’any 1931 demanàvem el dret a l’autodeterminació”.

En aquest sentit, ha explicat que els membres de la seva formació “ens sentim en el mateix dret que la resta de fer el nostre camí i la nostra aportació, perquè Unió ha defensat la plena sobirania de Catalunya i defensa com el que més el dret a decidir”. “Tenim una opinió nítida i clara”, ha dit, atribuint també aquest discurs al líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida.

D’aquesta manera, Pelegrí ha remarcat que Unió té “la seva ànima social i nacional” al sí de la seva identitat. “Són elements indestriables i consubstancials a Unió, i no hi renunciarem malgrat el que diguin els demés, perquè ens trairíem a nosaltres mateixos”, ha sentenciat.

I és que, segons Pelegrí, de les intervencions que en aquest sentit s’han fet al Consell Nacional se’n desprèn que “ningú d’Unió, és ni vol ser recelós amb tot el procés de transició nacional”. I és per això que, segons el secretari general del partit, el discurs de tots els democristians és coincident amb el de Duran i Lleida. “Tant ell com el partit tenen la mateixa opinió clara”, ha reivindicat, tot afegint que “el Consell Nacional ha tancat files amb Duran” davant les crítiques que ha rebut en les darreres setmanes. “Duran expressa la voluntat del partit, no hi ha dissidència entre el que diu Duran i els altres membres d’Unió”, ha sentenciat Pelegrí, que ha demanat que “no es busquin diferències, perquè el missatge és clar”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any