Foment, contra el Pacte Nacional pel Dret de Decidir

  • La patronal es desdiu de participar en la reunió de dimecres, que aplegarà una trentena d'entitats del país

VilaWeb
ACN / Redacció
21.06.2013 - 19:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Foment del Treball ha declinat participar en la reunió inaugural del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La patronal havia estat convocada pel govern juntament amb trenta-tres entitats més a la reunió del 26 de juny vinent, però ha dit que no hi participaria tot i haver acceptat inicialment la invitació. Fonts de la junta directiva afirmen que la posició ha canviat qua han sabut que la reunió no és una trobada informativa, sinó la constitució d’un òrgan ‘amb marcat caràcter polític’. La baixa de Foment se suma a la del PSC, que ja va anunciar que no assistiria al Pacte Nacional perquè troba que no s’hi garanteix la neutralitat del procés cap a la consulta.

La versió oficial de la patronal és que l’executiva de Foment no té delegades les funcions per participar en la constitució de cap òrgan polític. En adonar-se que és precisament això el que es farà el proper dimecres, han comunicat al Govern que no hi assistiran.

Totes les entitats

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reunirà a partits polítics i entitats amb l’objectiu de construir un consens social entorn del dret a decidir. Amb l’absència de Foment del Treball i del PSC, la llista de partits i entitats assistents a la reunió del 26 de juny és la següent: l’Associació de Municipis per la Independència, l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, el sindicat agrari ASAJA, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, CCOO, la CECOT, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el CoNCA, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, el Consell de Governs Locals, el Consell Escolar de Catalunya, el Consell General de Cambres de Catalunya, el Consell Interuniversitari de Catalunya, el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, l’Ens de Comunicació Associativa, la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, la Federació de Cases Regionals, la Federació de Petites i Mitjanes Empreses, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Institut Ramon Muntaner, l’Intercol.legial, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Òmnium Cultural, PIMEC, la Plataforma per la Llengua, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i els sindicats UGT, Unió de Pagesos, i USOC.

Les últimes incorporacions són la Xarxa d’Economia Solidària i el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, proposats per la CUP, i la Intersindical-CSC i el Cercle Català de Negocis, proposats per ERC. Aquestes entitats no havien estat acceptades en un primer moment. La CUP no ha aconseguit, això no obstant, que el govern acceptés la incorporació al pacte de l’organització Arran, amb l’argument que l’executiu la considera les joventuts de la CUP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any