Clatellada de l’ex-conseller Castells contra la proposta federal de Pere Navarro

  • Retreu a la cúpula actual del PSC que digui 'no a la independència a cegues'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.06.2013 - 15:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Clatellada de l’ex-conseller d’Economia i ex-dirigent del PSC, Antoni Castells, a l’actual cúpula del partit i el seu plantejament en el debat nacional i el dret de decidir. En una entrevista al 3/24 de TVC, Castells ha assegurat no entendre perquè els socialistes catalans fan una proposta federal quan, segons ell, queda clar que ‘a Espanya creuen que hi ha massa autonomia’ repartida. L’ex-conseller també s’ha mostrat crític amb el posicionament clar del PSC contra una possible independència de Catalunya. ‘Els que no som nacionalistes espanyols i volem el màxim poder polític per la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència’, ha sentenciat.

El conseller d’Economia durant els dos governs presidits pels socialistes s’ha tornat a mostrar aquest diumenge crític amb la cúpula del seu partit, i especialment amb els posicionaments relacionats amb el model territorial i el debat nacional. En aquest sentit, ha assegurat no entendre com el PSC ha decidit fer una proposta per a una Espanya federal quan a l’estat espanyol sembla que ningú li dona resposta favorable. ‘Les enquestes diuen que a la majoria d’Espanya la gent pensa que hi ha massa autonomia, i a Catalunya és al revés. Creuen que s’ha de presentar un projecte per donar més autonomia a Espanya quan Espanya creu que hi ha massa?’, s’ha preguntat Castells, que ha afirmat que ‘en tot cas, qui ha de presentar una proposta federal, de veritat, a l’americana, a la suïssa, a l’alemanya, és el PSOE, perquè el PSC s’ha cansat de demanar-ho’.

D’altra banda, l’ex-conseller creu que els debats sobre el possible vot en una consulta sobre la independència està dividint els favorables al dret de decidir, i per això ha demanat al PSC i a la resta de formacions que abandonin aquest debat i se centrin en fer viable que els catalans votin. ‘L’objectiu avui és el referèndum, per això em sembla un error posar la independència com a objectiu. La independència passa per fer primer el referèndum, que és tan complicat i costós pel tancament i intransigència de la gent amb la que hem de negociar, que per sí sol ja és un pols polític de primeríssima magnitud’, ha considerat.

Tot i això, no s’ha estat de criticar que el PSC hagi tancat la porta d’entrada i sense alternativa clara segura a la independència de Catalunya. ‘Em sembla també molt sorprenent que diguin no directament a la independència. No la volen els nacionalistes espanyols. Els que no som nacionalistes espanyols, els que som fills del catalanisme polític i volem el màxim poder polític per la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència’, ha retret al partit que lidera Pere Navarro.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any