Els treballadors de la televisió i ràdio públiques es tanquen i emeten per internet

  • La UE diu que la decisió de tancar la ERT és exclusivament del govern grec, però la respecta

VilaWeb
Redacció
12.06.2013 - 14:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors que han quedat al carrer d’un dia per l’altre per la decisió del govern grec de tancar la televisió i la ràdio públiques del país (ERT) han ocupat les instal·lacions de la corporació i han decidit de continuar emetent per internet. Hi ha hagut protestes a tot el país per aquesta tancament, que fa que Grècia sigui l’únic estat de la UE sense televisió ni ràdio públiques. Per a demà hi ha convocada una vaga general de protesta per la decisió del govern.

L’ERT ha deixat d’emetre aquesta passada mitjanit, després de setanta-cinc anys. Ho havia anunciat poques hores abans el govern, adduint el compliment del pla d’austeritat imposat per la troica comunitària.

Heus ací l’emissió que fan els treballadors per internet:

‘ERT és un cas característic d’opacitat i despesa desenfrenada. I això s’acaba avui’, anunciava ahir el portaveu del govern grec, Simos Kedikoglou, en un missatge televisat. ‘El govern ha decidit de tancar ERT. En substitució, emetrà una televisió i una ràdio més modernes que començaran a operar com més aviat millor.’

A l’ens públic hi ha 2.800 treballadors. Encara no se sap si el govern els acomiadarà tots i contractarà nous treballadors o si n’acomiadarà una part.

D’aquesta manera, el govern compleix un dels requisits imposats per la troica, que no va permetre a Grècia que vengués gas a Rússia però que l’obliga a acomiadar 2.000 funcionaris abans no acabi l’any i 15.000 més durant el 2014. 

El partit Esquerra Democràtica, que forma part de la coalició de govern, ja ha dit que considera inconcebible que Grècia no tingui una televisió i una ràdio públiques.  

La UE diu que la decisió és del govern grec, i la respecta

El comissari d’afers econòmics de la UE, Olli Rehn, ha dit avui que la troica no tenia res a veure amb la decisió de tancar l’ERT, i que havia estat una decisió presa exclusivament per part del govern. Ara, també ha dit que no discutiria les mesures que el govern grec cregués més convenients de prendre per a complir el pla de consolidació pressupostària que li imposa la troica.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any