Els mossos d’esquadra també faran servir canons d’aigua per dissoldre avalots

  • El canó d'aigua tindrà un abast d'uns 60 metres

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.06.2013 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, ha anunciat al Parlament que a partir d’ara els antiavalots podran fer servir els canons d’aigua en cas d’aldarulls i avalots en manifestacions. Ha explicat que els mossos no podien anar ‘desarmats’ i que necessitaven elements ‘robustos’ en determinats moments per fer front a persones violentes. Elements com ara les bales de goma, els projectils d’escuma i els gasos lacrimògens, però també la plataforma de projecció d’aigua, una tanqueta amb un canó que llança aigua a gran pressió.

També ha dit que d’ací a un mes començarien a fer servir un tanc d’aigua que té el departament des dels anys noranta, però que encara no ha usat mai perquè és un sistema amb inconvenients, com ara manca d’autonomia i difícil mobilitat. A més, pot causar lesions oculars i de tota mena. 

Tanmateix, ha dit que els canons d’aigua no eren pas menys lesius que les bales de goma, que també es continuaran emprant. Els mossos tenen previst de fer servir tant l’un sistema com l’altre, segons el lloc i el moment. 

El canó d’aigua dels Mossos d’Esquadra tindrà un abast d’uns 60 metres

La plataforma de llençament d’aigua que a partir d’ara s’incorporarà als dispositius d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra tindrà aproximadament un abast de 60 metres, segons les característiques tècnics que ha facilitat aquest cos policial. La capacitat del tanc serà de 3.500 litres. La tanqueta és de la marca Mercedes-Benz, model RC1 3500, i es va adquirir l’any 1994. Té una longitud de 6,63 metres, una alçada de 3,10 metres i una amplada de 2,40 metres. El director general de la Policia, Manel Prat, ha anunciat que a partir d’ara es posarà en funcionament aquesta plataforma de llançament d’aigua quan hi hagi actes de violència urbana en manifestacions.

El Sindicat de Mossos d’Esquadra acusa Manel Prat de ‘desviar l’atenció’ amb el tanc d’aigua

El portaveu del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-CCOO), Toni Castejón, ha acusat el director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, de desviar l’atenció del debat sobre les pilotes de goma anunciant que es farà servir el tanc de canons d’aigua per dispersar manifestacions violentes. El Departament només disposa d’un únic vehicle, que ‘ja fa 20 anys que té’, i ‘es farà servir poquíssim’. Entre d’altres motius, perquè ‘resultarà inútil’ en carrers estrets com els de Ciutat Vella o el barri de Gràcia. A banda, ha demanat que cap ciutadà es pensi que l’aigua és inofensiva, els canons ‘poden causar lesions’ i el vehicle pot acabar provocant també ‘algun atropellament’, ha avisat Castejón.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any