Ontinyent s’afirma com a poble del País Valencià

  • Reproduïm els textos llegits durant el concert, a càrec d'una dona i de dos xiquets de la capital de la Vall d'Albaida

VilaWeb
Redacció
09.06.2013 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Estem contents de viure amb alegria al costat de molts altres pobles que junts formem un gran País, el nostre sempre estimat País Valencià.’ Són paraules d’un text que dos xiquets d’Ontinyent van llegir ahir diumenge a l’escenari de la Glorieta de la capital de la Vall d’Albaida, on durant més de quatre hores van desfilar grups i artistes musicals en el concert ‘Ontinyent, poble del País Valencià’.

Centenars de persones van assistir a aquesta convocatòria que volia demostrar la vitalitat i normalitat del nom de País Valencia, el qual va rebre el suport també explícit dels cantants que van anar oferint la seua música: Pep ‘Botifarra’, Feliu Ventura, Tomàs de los Santos i Borja Penalba, Tashkenti, la Trocamba Matanusca, Kaoba, Carles Pastor, Neuròtics, Mal Abuso, La Marabunta, Toni de l’Hostal, Andreu Valor, Pau Miquel Soler i Hugo Mas.
Els jardins de la Glorieta es van omplir també de paradetes i d’un taller pictòric.

La convocatòria responia a l’ofensiva del PP contra l’ús de ‘País Valencià’. Recordem que des del 15 de maig és prohibit de fer servir el nom de ‘País Valencià’ a les Corts i al Consell. Ho va aprovar el PP, que va fer valer la seua majoria per tirar endavant la proposició no de llei que insta que les institucions i el Consell no tramiten cap iniciativa parlamentària o escrits que ‘no respecten la denominació oficial de Comunitat Valenciana o la substituïsca per una altra’ com País Valencià. La proposició es va aprovar amb els 47 vots del PP a favor i els 37 vots de l’oposició en contra.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any