Vint-i-cinc anys de concerts per l’oficialitat de l’asturià

  • És una de les cites anuals més multitudinàries en defensa de la llengua asturiana

VilaWeb
Redacció
08.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les cites anuals més multitudinàries i històriques de la reivindicació de la llengua asturiana, el Concert per l’Oficialitat, fa vint-i-cinc anys. En aquest temps, la Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana (XDLA) organitza cada any un concert per on han passat, fins ara, una setantena de grups en asturià. Al Parque Inglés de Xixón, per exemple, avui hi toquen els grups N’arba, Felpeyu, La Tarrancha, La Bandina i els històrics Dixebra, a més del DJ Dani Stylo.

En paral·lel amb el concert d’enguany, l’XDLA ha inaugurat una esposició d’homenatge sobre els vint-i-cinc anys, amb tots els cartells i la història.

La Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana es defineix com una organització social, independent i apartidista que té com a únic àmbit d’actuació la defensa de la llengua asturiana i dels drets lingüístics de les persones que parlen l’asturià.

La llengua asturiana, que no és reconeguda oficialment a l’estatut d’autonomia d’Astúries, també és parlada en zones de Lleó i Zamora, a més del municipi portuguès de Miranda do Douro.

Opinió contundent:

Damián Barreiro: ‘Pasín a pasu, vamos llegar dalgún día al últimu Conciertu pola Oficialidá’ (traducció en català)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any